Κόσμος|04.05.2023 06:15

«Κυβερνοπόλεμος» και ένταση στην Τουρκία πριν τις εκλογές: Σκληρές επιθέσεις Ερντογάν και «σφυροκόπημα» Κιλιτσντάρογλου

Newsroom

Στην τελική ευθεία μπαίνει η Τουρκία για τις εκλογές τις 14ης Μαΐου με το κλίμα όσο περνούν οι μέρες να θερμαίνεται και να πολώνεται περισσότερο.

Όπως μετέδωσε η Μαρία Ζαχαράκη στο OPEN, ο Ερντογάν έχει περάσει στις προσωπικές επιθέσεις πλέον κατά του αντιπάλου του λέγοντας συχνά τη φράση «Bye Bye Kεμάλ», ενώ παράλληλα τον κατηγορεί για συνεργάτη τρομοκρατών, για υποστηρικτή ομοφυλόφιλων, τρανσέξουαλ κλπ, εθνικό μειοδότη ή μη πατριώτη. Προσπαθεί με αυτό τον τρόπο να τον υποβιβάσει απευθυνόμενος στην ηθική του τουρκικού λαού.

Αλλά αυτό που μαίνεται 10 ημέρες πριν από τις εκλογές -και είναι μια πρωτοτυπία για την Τουρκία- είναι ένας αδυσώπητος κυβερνοπόλεμος. Και οι δύο παρατάξεις αλληλοκατηγορούνται για χειραγώγηση κοινής γνώμης μέσω του διαδικτύου με πολλές fake, διαστρεβλωμένες ειδήσεις ή απόκρυψη δεδομένων, με εγκεφάλους που βρίσκονται είτε στη Ρωσία είτε στην Αμερική.

Αλλά η αντιπολίτευση έχει «βγάλει στη σέντρα» πλέον και σφυροκοπά την κυβέρνηση υποστηρίζοντας ότι χρησιμοποιεί βρώμικες μεθόδους για να περιορίσει το ρεύμα της.

Όλα αυτά ενώ οι δημοσκοπήσεις συνεχίζουν να δείχνουν τον Κιλιτσντάρογλου νικητή, αλλά ο βαθμός στον οποίο οι ψηφοφόροι μπορούν να επηρεαστούν μέσω χειραγώγησης δεν είναι και τόσο σαφής.

Την ίδια ώρα υπάρχουν και εκείνοι που θεωρούν ότι μπορεί στο τέλος να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Γι΄ αυτό ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης έκανε λόγο για «βρώμικα παιχνίδια», τα οποία παρακολουθούν στενά... Έχουν θέσει στο μικροσκόπιό τους ειδικά τον Τούρκο υπουργό Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, αλλά και τον τσάρο των επικοινωνιών του Ερντογάν, Φαχρετίν Αλτούν.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλουεκλογές ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΤουρκία