Κόσμος|06.05.2023 09:14

Αποκαλυπτική μαρτυρία Μπιλ Κλίντον: Από το 2011 μου είχε πει ο Πούτιν ότι θα εισβάλει στην Ουκρανία

Newsroom

Μία αποκάλυψη που προκαλεί τις εντυπώσεις έκανε πρόσφατα ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, ο οποίος ανέφερε ότι ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν του είχε πει ότι σχεδιάζει να εισβάλει στην Ουκρανία από το 2011.

Σύμφωνα μάλιστα με δημοσίευμα της εφημερίδας Guardian, ο Μπιλ Κλίντον, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Νέα Υόρκη ανέφερε ότι στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ του Νταβός, το 2011, ο Πούτιν του είχε πει ότι δεν δεσμεύεται από το Μνημόνιο της Βουδαπέστης, το οποίο διασφαλίζει την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας.

«Ο Βλαντιμίρ Πούτιν μου είπε το 2011 – τρία χρόνια πριν καταλάβει την Κριμαία – ότι δεν συμφωνούσε με τη συμφωνία που έκανα με τον Μπόρις Γέλτσιν», θυμάται ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ.

«Αυτός είπε . . . “Δεν συμφωνώ με αυτό. Και δεν το υποστηρίζω. Και δεν δεσμεύομαι από αυτό.” Και ήξερα ότι από εκείνη την ημέρα και μετά ήταν απλώς θέμα χρόνου».

Στο ίδιο άρθρο αναφέρεται πως η Χίλαρι Κλίντον μίλησε για το πώς ο πόλεμος μπορεί να φτάσει στο τέλος:

Για να τερματιστούν οι εχθροπραξίες, υποστήριξε η Χίλαρι Κλίντον, η Ουκρανία πρέπει είτε να νικήσει τη Ρωσία είτε τουλάχιστον να ανακτήσει τα εδάφη που χάθηκαν στα ανατολικά από την εισβολή της Ρωσίας πέρυσι. «Χρειάζονται υποστήριξη», είπε. «Δεν θα τον εμπιστευόμουν [τον Πούτιν] στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων σε καμία περίπτωση, εκτός εάν οι Ουκρανοί – με την υποστήριξη μας – έχουν αρκετή ισχύ».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Μπιλ ΚλίντονΟυκρανίαΒλαντίμιρ Πούτινειδήσεις τώρα