Κόσμος|08.05.2023 16:00

Τουρκία: 13 συλλήψεις για την επίθεση με πέτρες στη συγκέντρωση του Ιμάμογλου

Μαρία Ζαχαράκη

Στο Ερζερούμ συνελήφθησαν 13 από τους 16 υπόπτους σε σχέση με τα επεισόδια στο συλλαλητήριο που διοργάνωσε ο δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης Εκρέμ Ιμάμογλου.

Αναφέρεται επίσης ότι 12 άτομα που τραυματίστηκαν στα επεισόδια πήραν εξιτήριο από τα νοσοκομεία.

Ο κ. Ιμάμογλου, κατήγγειλε πως άγνωστοι πέταξαν πέτρες εναντίον του, καθώς μίλαγε ανεβασμένος στην οροφή του λεωφορείου με το οποίο κάνει περιοδεία στη χώρα, στο πλαίσιο της εκστρατείας. Ακόμη, είπε πως οι δυνάμεις ασφαλείας έμειναν άπραγες εσκεμμένα, κάνοντας λόγο για προβοκάτσια. Τόνισε πως η επίθεση δεν είχε καμιά σχέση με τους κατοίκους της Έρζουρουμ (Θεοδοσιούπολη), όπου εκτυλίχθηκε.

Ο υπουργός Εσωτερικών Σουλεϊμάν Σοϊλού αντέδρασε κατά τρόπο που δεν άφησε αμφιβολίες για το πόσο έχει σκληρύνει ο τόνος στην προεκλογική εκστρατεία: «Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, που αποκαλεί τον κόσμο στην Έρζουρουμ προβοκάτορες, είναι ο ίδιος προβοκάτορας», ανέφερε.

Παράλληλα, ο υποψήφιος για την προεδρία της αντιπολίτευσης, Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, δήλωσε από την Αττάλεια: «Γνωρίζουμε αυτούς που το έκαναν, γνωρίζουμε αυτούς που τους έβαλαν να το κάνουν. Όσοι κάθονται στην καρέκλα εδώ και καιρό αναδύεται βρωμιά πλέον και δεν μπορούν να σηκωθούν. Αυτό σημαίνει ότι το έκαναν οι αποκάτω του», είπε, προσθέτοντας ακόμη πιο σκληρά: «Οδηγούν τα πράγματα σε ένταση. Θέλουν να διχάσουν την κοινωνία στρέψουν τον έναν εναντίον του άλλου. Ο καθένας από εμάς θα είναι προσεκτικός απέναντι στις προβοκάτσιες. Κανείς δεν πρέπει να είναι μόνος του σε αυτή τη χώρα. Ο καθένας από εμάς θα πρέπει να είναι ψύχραιμος. Έχουν αρχίσει να ελπίζουν σε βοήθεια από τρομοκρατική οργάνωση. Δεν έχουμε καμία πρόθεση να πολεμήσουμε. Λέει ότι αν νικήσουμε, θα συνεργαστούμε με τρομοκρατικές οργανώσεις. Εσείς είστε αυτοί που συνεργάζεστε. Εσείς είστε αυτοί που κάνουν όλα τα κόλπα. Εμείς βάζουμε τη σημαία μας πάνω από οτιδήποτε άλλο στην πατρίδα μας».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραΕκρέμ ΙμάμογλουεπίθεσηΚωνσταντινούποληεκλογές Τουρκία