Κόσμος|14.05.2023 22:12

Εκλογές Τουρκία: Το πρώτο μήνυμα Ερντογάν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Newsroom

Το πρώτο μήνυμα μετά το κλείσιμο της κάλπης έστειλε ο Τούρκος Πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μοιράστηκε το ακόλουθο μήνυμα στον λογαριασμό του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης:

«Ζητώ από όλους τους συναδέλφους και τους φίλους μου να μην εγκαταλείψουν τα εκλογικά κέντρα μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα. Το γεγονός ότι οι εκλογές της 14ης Μαΐου διεξήχθησαν σε μια μεγάλη δημοκρατική γιορτή με ειρήνη και ησυχία αποτελεί έκφραση της δημοκρατικής ωριμότητας της Τουρκίας.

Ενώ οι εκλογές πραγματοποιήθηκαν σε μια τόσο θετική και δημοκρατική ατμόσφαιρα και ενώ η καταμέτρηση των ψήφων βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη, η βιαστική ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα αποτελούσε σφετερισμό της εθνικής βούλησης. Χαιρόμαστε που η εμπιστοσύνη του έθνους μας αντανακλάται στη συνεχιζόμενη καταμέτρηση των ψήφων. Θα ήθελα να ζητήσω από όλους τους συναδέλφους και τους φίλους μου να μην εγκαταλείψουν σε καμία περίπτωση τις κάλπες μέχρι να οριστικοποιηθούν επίσημα τα αποτελέσματα.

Συγχαίρω όλους τους συμπολίτες μου που ψήφισαν στο όνομα της δημοκρατίας και συμμετείχαν στο εκλογικό έργο και εκφράζω την ευγνωμοσύνη μου στον καθένα ξεχωριστά».

Εκλογές Τουρκία: Το tweet του Ερντογάν

Δείτε όλες τις εξελίξεις για τις εκλογές στην Τουρκία, στο liveblog του ethnos.gr

Κεμάλ ΚιλιτσντάρογλουΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκίαειδήσεις τώραεκλογές Τουρκία