Ο Πουτζδεμόν επικεφαλής του Junts per Catalunya για τις Eυρωεκλογές
NewsroomΟ πρώην πρόεδρος της Καταλονίας και επικεφαλής της απόπειρας απόσχισης της ισπανικής περιφέρειας το 2017 Κάρλες Πουτζδεμόν επελέγη για να ηγηθεί της λίστας του αυτονομιστικού καταλανικού κόμματος Junts per Catalunya (JxCat) στις ευρωεκλογές.
«Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος για να συνεχίσουμε τη διεθνοποίηση της διένεξης και για να καταλάβει η Ευρώπη τι συμβαίνει στην Καταλονία... είναι να είναι επικεφαλής αυτής της λίστας ο Κάρλες Πουτζδεμόν », δήλωσε μέσω του Twitter η Ελσα Αρτάντι, βουλευτής του αυτονομιστικού κόμματος στο τοπικό κοινοβούλιο της Καταλονίας, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ/ΜΠΕ.
Πρωταγωνιστής της απόπειρας απόσχισης της Καταλονίας τον Οκτώβριο 2017, ο Πουτζδεμόν έχει εγκαταλείψει την Ισπανία για να γλιτώσει τα παρεπόμενα της δικαστικής δίωξης εναντίον του και ζει στο Βέλγιο.
Κύριος κατηγορούμενος στη δίκη των 12 καταλανών αυτονομιστών, ο πρώην αντιπρόεδρος Οριόλ Ζουνκέρας ορίσθηκε στις 7 Μαρτίου επικεφαλής της λίστας των τοπικών αυτονομιστικών ευρωπαϊκών κομμάτων στις ευρωεκλογές, της Ευρωπαϊκής Ελεύθερης Συμμαχίας, στην οποία συμμετέχει και το καταλανικό ERC (Ρεπουμπλικανική Αριστερά της Καταλονίας).
Ο Οριόλ Ζουνκέρας αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης έως και 25 ετών εάν κριθεί ένοχος για στάση και υπεξαίρεση δημοσίων πόρων για τον ρόλο του ως οργανωτή του δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας παρά την απαγόρευση της ισπανικής δικαιοσύνης.
- Σε θέσεις «μάχης» οι αγρότες: Νέα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα - Κλείνουν λιμάνια και αεροδρόμια
- Μετά την κλοπή και πλημμύρα στο Λούβρο: Ζημιές σε πάνω από 300 σπάνια βιβλία στην αίθουσα αιγυπτιακών αρχαιοτήτων
- Η Ελλάδα μπαίνει στο κλίμα των Χριστουγέννων: Τα δημοφιλή θεματικά πάρκα της χώρας και πιο οι hot προορισμοί
- Απόλυτο αφεντικό στο ντέρμπι της Θεσσαλονίκης ο ΠΑΟΚ, που κοιτάζει μόνο την κορυφή!