Κόσμος|18.05.2023 17:39

Εκλογές Τουρκία - Κάλεσμα Ιμάμογλου στους νέους: «Πηγαίνετε να ψηφίσετε, μη λιποτακτείτε»

Μαρία Ζαχαράκη

Ο Εκρέμ Ιμάμογλου, δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης και υποψήφιος αντιπρόεδρος της Εθνικής Συμμαχίας, πήγε σε καφετέρια στο κέντρο της Κωνσταντινούπολης και συναντήθηκε με νέους, προκειμένου να τους παροτρύνει να πάνε να ψηφίσουν στις 28 Μαΐου και να μην το αμελήσουν.

Δηλώνοντας ότι οι νέοι θα καθορίσουν την τύχη του δεύτερου γύρου των εκλογών, ο Ιμάμογλου είπε: «Το πιο κρίσιμο πράγμα εδώ είναι η νεολαία. Με άλλα λόγια, η απόφαση των νέων ψηφοφόρων.

Να ψηφίσετε, να ψηφίσετε, μη λιποτακτήσετε. Φυσικά και θέλουμε να ψήφους για εμάς τους ίδιους. Αυτό είναι ξεχωριστό, αλλά πρώτα ψηφίστε εσείς, χωρίς να λιποτακτήσετε. Εμείς αυτό θέλουμε. Η ουσία είναι η εξής: Βρισκόμαστε σε μια πραγματικά σημαντική χρονική περίοδο». είπε και συνέχισε: «Λένε "τί μπορεί να γίνει σε 8-9 ημέρες;" Ορκίζομαι, πολλά μπορούν να γίνουν. Βρήκα αυτή την ευκαιρία και ήθελα να σας μιλήσω για 15 λεπτά, για παράδειγμα, για να καταλάβω τα συναισθήματά σου. "Και τί θα γίνει; Είμαστε 30 άτομα" Όχι! Όταν μιλάω τώρα σε 30 άτομα, σημαίνει ότι θα έχω μιλήσει σε τουλάχιστον 5-10 χιλιάδες άτομα χάρη σε εσάς. Θα το πεις αυτό στους φίλους σου».

Συνεχίζοντας την εμψύχωση ο Ιμάμογλου είπε: «Πάρτε στα χέρια σας αυτόν τον τόπο. Γίνεται ο πραγματικός ιδιοκτήτης αυτού του τόπου. Γιατί αύριο θα έρθει ένας διαχειριστής και θα σας πει: "Όχι, ας το αλλάξουμε, ας κάνουμε κάτι άλλο εδώ". Εσείς πείτε: "Όχι, αδελφέ, εμείς είμαστε οι ιδιοκτήτες, δεν μπορείτε να το αλλάξετε».

Ο Ιμάμογλου έκανε επίσης επίκληση στον πατριωτισμό των νέων, κάνοντας αναφορά στην αυριανή εθνική επέτειο της 19ης Μαΐου.

«Ποιος δεν είναι πατριώτης; Όλοι είμαστε πατριώτες. Αύριο θα γιορτάσουμε την 19η Μαΐου. Θα πάρουμε τις σημαίες μας στα χέρια μας».

«Η κυβέρνηση σας έχει εξαπατήσει»

«Μπορεί να υπάρχουν πράγματα που δεν έχουμε καταφέρει ακόμα. Αλλά ποτέ δεν έχουμε εξαπατήσει. Για παράδειγμα, γιατί η σημερινή διοίκηση δεν μιλάει πλέον για "Κανάλι Κωνσταντινούπολης" από τότε που ξεκίνησε η προεκλογική περίοδος, από τότε που έγινε ο σεισμός; Δεν ήταν πέρυσι που χτυπιόταν και έλεγε: 'Θα φτιάξουμε το Κανάλι της Κωνσταντινούπολης'; Γιατί δεν το λέει τώρα; Επειδή είναι λάθος. Επειδή είναι σπατάλη. Επειδή το έθνος δεν κερδίζει. Μια χούφτα άνθρωποι, επενδυτές θα κερδίσουν εκεί. Αυτό λέγεται εξαπάτηση».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Εκρέμ ΙμάμογλουΚωνσταντινούποληειδήσεις τώραεκλογές Τουρκία