Κόσμος|19.05.2023 13:52

Σοϊλού: Το Λαύριο έλαβε εντολή για ταραχές στην Τουρκία την ημέρα των εκλογών

Μαρία Ζαχαράκη

Για εντολή να διασπείρουν τον τρόμο στην Τουρκία Κούρδοι τρομοκράτες από το Λαύριο, τη νύχτα του α’ γύρου των εκλογών στις 14 Μαΐου, έκανε λόγο ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών, Σουλεϊμάν Σοϊλού, σε μία προσπάθεια να ενισχύσει τις κατηγορίες κατά της αντιπολίτευσης ότι συνεργάζεται με τρομοκράτες.

Ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών ανέφερε, μάλιστα, ότι υπάρχουν συγκεκριμένες πληροφορίες ότι Κούρδοι από το στρατόπεδο του Λαυρίου στην Ελλάδα θα έμπαιναν στην Τουρκία για να προκαλέσουν ταραχές και χάος την ημέρα των εκλογών, αν κέρδιζε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και έχανε ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης, τον οποίο υποστηρίζουν οι Κούρδοι ψηφοφόροι.

«Θα πω κάτι πολύ σαφές, έχουμε πληροφορίες ότι εκείνη τη νύχτα, δόθηκαν οδηγίες από το στρατόπεδο του PKK στο Λαύριο στην Ελλάδα. Υπήρχε εντολή να εμπλακούν και να ξεχυθούν τρομοκράτες στη χώρα, προκειμένου να προκαλέσουν ταραχές στην Τουρκία. Εκείνη τη νύχτα δόθηκαν οδηγίες για προκληθεί αναταραχή. Αλλά η Τουρκία έδειξε μια πολύ ξεκάθαρη εικόνα εκείνη τη νύχτα και μετέτρεψε τις εκλογές σε μια γιορτή της δημοκρατίας. Αν κέρδιζε το κόμμα ΑΚΡ και ο πρόεδρος Ερντογάν, Έγιναν προσπάθειες να προετοιμαστεί το έδαφος για ταραχές. Πρόκειται για μία απειλή ενάντια στις εκλογές και τη βούληση του έθνους. Αλλά ο κάθε ψηφοφόρος, που πήγε στις κάλπες, τις μετέτρεψε σε μια γιορτή της δημοκρατίας», είπε ο Σοϊλού.

Στη συνέχεια κατηγόρησε τους Ιμάμογλου και Γιαβάς για διαστρέβλωση των αποτελεσμάτων.

«Οι δήμαρχοι παραπλάνησαν την Τουρκία τη νύχτα των εκλογών. Τα αποτελέσματα των εκλογών είναι ξεκάθαρα, είναι υπό καταμέτρηση. Τα πρακτικά είναι όλα καθαρά. Θα πρέπει να ζητήσουν συγγνώμη. Δίνοντας ψευδείς πληροφορίες στο κοινό. Οι δύο δήμαρχοι φάνηκαν πόσο ανεύθυνοι είναι».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Λαύριοεκλογές ΤουρκίαΣουλεϊμάν Σοϊλούειδήσεις τώρα