Κόσμος|19.05.2023 16:12

Εκλογές Τουρκία - Συνάντηση Κιλιτσντάρογλου με εταίρο του Ογάν: Παράταση της αναμονής για το ποιον στηρίζει ο «ρυθμιστής»

Μαρία Ζαχαράκη

Διαβουλεύσεις σήμερα με εταίρο του Σινάν Ογάν είχε ο Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου με σκοπό τον προσεταιρισμό του, ώστε οι ψηφοφόροι του Ογάν να ψηφίσουν την Εθνική Συμμαχία στις δεύτερες εκλογές στην Τουρκία στις 28 Μαΐου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Κιλιτσντάρογλου δήλωσε: «Μοιράστηκα με τον αξιότιμο πρόεδρο (σ.σ. Ουμίτ Οζντάγ – πρόεδρο Κόμματος Νίκης) τις απόψεις των ηγετών της Εθνικής Συμμαχίας, τις σκέψεις μας σχετικά με το κείμενο κοινής συναίνεσης, τις σκέψεις μας σχετικά με τη συνταγματική τροποποίηση. Ο αξιότιμος πρόεδρος υπέβαλε επίσης ορισμένες ερωτήσεις. Η Τουρκία χρειάζεται δημοκρατία, χρειάζεται αλληλεγγύη, χρειάζεται να ξεπεράσει τα υπάρχοντα προβλήματά της. Σε αυτό το πλαίσιο, ο αξιότιμος πρόεδρος θα συνομιλήσει με τους άλλους εταίρους του».

Με τη σειρά του ο Οζντάγ δήλωσε: «Είχαμε κάποιες ερωτήσεις, τις θέσαμε, λάβαμε λεπτομερείς απαντήσεις και θα προβούμε σε εκτιμήσεις με τα εξουσιοδοτημένα συμβούλιά μας στο πλαίσιο των απαντήσεων που λάβαμε. Φυσικά, είχα μιλήσει με τους προέδρους των άλλων πολιτικών κομμάτων που απαρτίζουν τη συμμαχία ΑΤΑ και τον Σινάν Ογάν πριν από αυτή τη συνάντηση και θα την αξιολογήσουμε ξανά μετά. Θα ανακοινώσουμε τις απόψεις μας προς την τουρκική κοινή γνώμη σε σύντομο χρονικό διάστημα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Κεμάλ Κιλιτσντάρογλουειδήσεις τώραεκλογές ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΤουρκία