Κόσμος|29.05.2023 12:01

Η Τουρκία θα δαπανήσει επιπλέον 20,6 εκατομμύρια λίρες για το παλάτι στα κατεχόμενα

Μαρία Ζαχαράκη

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην «Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου» το 2021, ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ανακοίνωσε την κατασκευή προεδρικού συγκροτήματος στο νησί.

Όπως δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος: «Η τουρκοκυπριακή προεδρία δεν έχει ούτε ένα κανονικό προεδρικό κτίριο ούτε ένα συγκρότημα ούτε ένα κανονικό κτίριο του κοινοβουλίου. Πιστεύουμε ότι δεν ταιριάζει στη ''Βόρεια Κύπρο''. Ομοίως, το κτίριο στο προεδρικό συγκρότημα ήταν μια παράγκα της βρετανικής εποχής».

Η κρατική υπηρεσία στέγασης TOKI ξεκίνησε προσπάθειες για την κατασκευή ενός «παλατιού» στα κατεχόμενα.

Στις 7 Ιουλίου 2022, ένας διαγωνισμός κεκλεισμένων των θυρών ανατέθηκε στην Siyahkalem Engineering Construction για 2,3 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες. Η διαδικασία κατασκευής αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 6 Δεκεμβρίου 2023.

Πρόσφατα αναφέρθηκε στο Δελτίο Δημοσίων Συμβάσεων ότι πραγματοποιήθηκε ένας άλλος διαγωνισμός για το παλάτι στα Κατεχόμενα. Στις 10 Μαΐου 2023, η TOKI διοργάνωσε και πάλι διαγωνισμό.

Ο διαγωνισμός κατακυρώθηκε στην τεχνική και συμβουλευτική εταιρεία Beser για 20,6 εκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Σημειώνεται πως η Beser παρείχε επίσης συμβουλευτικές υπηρεσίες για την κατασκευή και την υποδομή του προεδρικού μεγάρου στην Άγκυρα.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάνειδήσεις τώραΤουρκίαΚύπροςΚατεχόμενα