Κόσμος|29.05.2023 22:46

Επίσκεψη του Έλον Μασκ στην Κίνα - Τι έχει στην ατζέντα του ο πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο

Newsroom

Την Κίνα θα επισκεφτεί αυτή την εβδομάδα ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla και ιδιοκτήτης του twitter, Έλον Μασκ. Πρόκειται για την πρώτη του επίσκεψη στη χώρα εδώ και τρία χρόνια.

Ο Έλον Μασκ θα συναντήσει υψηλόβαθμους Κινέζους αξιωματούχους και θα επισκεφθεί το εργοστάσιο, που διατηρεί η Tesla στη Σαγκάη.

Η Κίνα είναι η δεύτερη μεγαλύτερη αγορά για την εταιρεία και το εργοστάσιο της στη Σαγκάη είναι πρώτο σε παραγωγή.Η επίσκεψη πραγματοποιείται σε μια χρονική στιγμή που ανταγωνισμός με την κινεζική αυτοκινητοβιομηχανία έχει ενταθεί.

Η Tesla είχε ανακοινώσει ότι σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή στο εργοστάσιό της στη Σαγκάη.σε 450.000 αυτοκίνητα ετησίως Παράλληλα, είχε υποβάλει πρόταση να αυξήσει την παραγωγή συστημάτων μετάδοσης ισχύος σε 1,7 εκατομμύρια ετησίως.

Ο Μασκ είχε δηλώσει στο CNBC νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι «υπάρχουν κάποιοι περιορισμοί ως προς τις δυνατότητές μας να επεκταθούμε», προσθέτοντας ότι «δεν είναι θέμα ζήτησης».Στην ίδια συνέντευξη, ανέφερε ότι οι εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και της Κίνας «πρέπει να ανησυχούν τον καθένα».

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

TwitterΚίναTeslaειδήσεις τώραΈλον Μασκ