Σουδάν: Χωρίς τέλος οι συγκρούσεις στο Χαρτούμ λίγο μετά την λήξη της εκεχειρίας
NewsroomΣυγκρούσεις και πυρά πυροβολικού ακούγονταν σήμερα το πρωί σε τμήματα της πρωτεύουσας του Σουδάν, λίγο μετά τη λήξη της 24ωρης εκεχειρίας που είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή παύση των εχθροπραξιών που μαίνονται εδώ κι οκτώ εβδομάδες μεταξύ του στρατού και των παραστρατιωτικών.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, οι συγκρούσεις ξεκίνησαν και πάλι λίγο μετά τη λήξη της κατάπαυσης πυρός στις 6 π.μ. (τοπική ώρα, 07.00 ώρα Ελλάδας), στο βόρειο Ομντούρμαν, μία από τις τρεις πόλεις –μαζί με το Χαρτούμ και το Μπάχρι– που βρίσκονται στην ευρύτερη περιοχή της σουδανικής πρωτεύουσας.
Κάτοικοι δήλωσαν ότι ακούστηκαν πυρά πυροβολικού στην περιοχή Σαρκ ελ Νιλ στα ανατολικά περίχωρα της πρωτεύουσας, ενώ υπήρχαν αναφορές για εκρήξεις και συγκρούσεις στο Χαρτούμ.
Ο πόλεμος μεταξύ του τακτικού στρατού του Σουδάν και των παραστρατιωτικών Δυνάμεων Ταχείας Υποστήριξης (ΔΤΥ/RSF) ξέσπασε στις 15 Απριλίου.
- «Μυρίζει μπαρούτι» στη Μέση Ανατολή: Με τι όπλα θα μπορούσε να χτυπήσει ο Τραμπ το Ιράν - Τα σενάρια για τους στόχους
- Πώς οι αγρότες άναψαν το «πράσινο φως» στη συνάντηση με Μητσοτάκη - Πότε αναμένεται να γίνει
- Νέα καταγγελία για ΔΕΔΔΗΕ: «Μου έστειλαν πρόστιμο για ρευματοκλοπή επειδή είχα κλειστό τον γενικό του σπιτιού»
- Σοκαριστικό βίντεο με on air σεξουαλική επίθεση του Χούλιο Ιγκλέσιας σε παρουσιάστρια