Κόσμος|13.06.2023 21:19

Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ - Τα επόμενα βήματα, οι κατηγορίες και οι ποινές φυλάκισης

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
Στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo/Jim Rassol)
Στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo)
Στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo)
Στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo)
Στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo)
Στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo)
Στο δικαστήριο ο Ντόναλντ Τραμπ (AP Photo)

Συνελήφθη ο Ντόναλντ Τραμπ, σε μία στιγμή - «σταθμό» στην ιστορία των ΗΠΑ. Μαζί του συνελήφθη και ο παρκαδόρος του, Γουόλτ Ναούτα. Ωστόσο, ο πρώην Αμερικανός πρόεδρος δεν αναμένεται να περάσει το βράδυ του σε κελί, όπως μεταδίδει το CNN.

Ο Αμερικανός πρόεδρος μετέβη νωρίτερα στο ομοσπονδιακό δικαστήριο στο Μαϊάμι της Φλόριντα, σε μία ιστορική και πρωτόγνωρη εμφάνιση στο δικαστήριο ως ο πρώτος πρώην πρόεδρος που αντιμετωπίζει ομοσπονδιακές κατηγορίες στην ιστορία των ΗΠΑ.

Τα επόμενα βήματα

Οι αστυνόμοι αναμένεται τώρα να πάρουν ηλεκτρονικά αντίγραφα των δακτυλικών του αποτυπωμάτων σε κάποιο σημείο της σημερινής διαδικασίας. Δεν θα βγάλουν φωτογραφία του Τραμπ δεδομένης της αναγνωρισιμότητάς του.

Έπειτα, ο Τραμπ θα απολογηθεί και θα συζητηθούν οι όροι της προδικαστικής αποφυλάκισής του. Είναι επίσης πιθανό να τεθούν περιορισμοί σχετικά με τη διαγωγή του Τραμπ καθώς η υπόθεση προχωράει.

Η δήλωσή του πριν τη δίκη

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έγραψε στην ιστοσελίδα Truth Social ότι σήμερα είναι «μία από τις πιο θλιβερές ημέρες στην ιστορία της χώρας μας», λίγο πριν από την αναμενόμενη απαγγελία κατηγοριών.

«Είμαστε ένα έθνος σε παρακμή», έγραψε ο Τραμπ στην ανάρτησή του στο Truth Social.

Οι κατηγορίες και οι ποινές φυλάκισης

Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι αντιμέτωπος με κατηγορίες μη εξουσιοδοτημένης διατήρησης πληροφοριών εθνικής άμυνας. Κάθε κατηγορία «φέρνει» μέγιστη ποινή φυλάκισης 10 ετών.

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο παρκαδόρος του Γουόλταϊν Ναούτα, αντιμετωπίζουν κατηγορίες και για συνωμοσία με σκοπό την παρακώλυση της Δικαιοσύνης, παραποίηση αποδεικτικών στοιχείων ενόρκων και απόκρυψη στοιχείων σε ομοσπονδιακή έρευνα. Κάθε μία από αυτές τις κατηγορίες τιμωρείται με ποινή φυλάκισης έως και 20 χρόνια.

Οι δύο αντιμετωπίζουν πρόσθετες κατηγορίες για ψευδή δήλωση. Αυτές επισύρουν μέγιστη ποινή φυλάκισης έως και πέντε έτη.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ειδήσεις τώραδίκηΝτόναλντ ΤραμπΗΠΑσύλληψη