Κόσμος|24.06.2023 15:50

Τηλεφωνική επικοινωνία Ερντογάν - Πούτιν: Ο Τούρκος πρόεδρος εξέφρασε υποστήριξη στη Ρωσία

Μαρία Ζαχαράκη

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε ο Βλάντιμιρ Πούτιν. Σύμφωνα με το CNN Turk, ο κ. Ερντογάν εξέφρασε την υποστήριξή του στη Μόσχα η οποία μάχεται με τους άλλοτε συμμάχους της, τους μισθοφόρους της οργάνωσης Βάγκνερ. 

Επιβεβαιώνει ο τουρκική προεδρία

Με ένα tweet η Διεύθυνση Επικοινωνιών της τουρκικής προεδρίας, επιβεβαιώνει τηλεφωνική συνομιλία Ερντογάν-Πούτιν. Ο Ερντογάν δηλώνει έτοιμος να κάνει ό,τι χρειαστεί για να επιλυθεί το ζήτημα στη Ρωσία.

«Ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες εξελίξεις στη Ρωσία.  Ο πρόεδρος Ερντογάν υπογράμμισε τη σημασία του να ενεργούμε με κοινή λογική κατά τη διάρκεια της συνάντησης. Κατά τη διάρκεια της συνάντησης τονίστηκε ότι κανείς δεν πρέπει να εκμεταλλευτεί τα γεγονότα στη Ρωσία.

Στο πλαίσιο αυτό, ο πρόεδρος Ερντογάν δήλωσε ότι ως Τουρκία είμαστε έτοιμοι να κάνουμε αυτό που μας αναλογεί, προκειμένου να επιλυθούν τα γεγονότα το συντομότερο δυνατό με ειρήνη και ηρεμία».

Ο Ρώσος πρόεδρος, ο οποίος βρίσκεται στο Κρεμλίνο, σύμφωνα με τον εκπρόσωπό του, είχε νωρίτερα επικοινωνία και με τον πρόεδρο του Καζακστάν, τον οποίο ενημέρωσε για την κατάσταση στη χώρα.

Ιράν: Υποστηρίζουμε το κράτος δικαίου στη Ρωσία

Το Ιράν δήλωσε ότι η εξέγερση της ομάδας Βάγκνερ κατά της ρωσικής διοίκησης είναι εσωτερικό θέμα και ότι υποστηρίζει το κράτος δικαίου στη Ρωσία.

Σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με το θέμα, ο εκπρόσωπος του ιρανικού υπουργείου Εξωτερικών Νασέρ Κενάνι χαρακτήρισε τα γεγονότα στη Ρωσία «εσωτερικό θέμα» της χώρας αυτής και δήλωσε: "Το Ιράν υποστηρίζει το κράτος δικαίου στη Ρωσική Ομοσπονδία".

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βλαντίμιρ ΠούτινΤουρκίαειδήσεις τώραΡωσίαΓεβγκένι ΠριγκόζινΡετζέπ Ταγίπ ΕρντογάνΒάγκνερ