Κόσμος|29.06.2023 16:03

Τι συμβαίνει με τον Μπάιντεν; Κοιμάται με συσκευή οξυγόνου - Η φωτογραφία που εγείρει ερωτηματικά για την υγεία του

Newsroom

Η τελευταία δημόσια εμφάνιση του Αμερικανού προέδρου, Τζο Μπάιντεν, στην οποία εμφανίστηκε να έχει περίεργα σημάδια πάνω στο πρόσωπο του, τα οποία υποδείκνυαν ότι φορούσε νωρίτερα κάποιου είδους μάσκα στο πρόσωπό του, εγείρει ξανά ανησυχίες για την κατάσταση της υγείας του.

Το ότι ο Αμερικανός πρόεδρος χρησιμοποιεί μηχάνημα αναπνοής επιβεβαίωσε και ο Λευκός Οίκος.

Μηχάνημα CPAP για τον ύπνο

Όλα ξεκίνησαν όταν ο πρόεδρος μιλούσε με δημοσιογράφους στο το πρωί της Τετάρτης πριν από ένα ταξίδι στο Σικάγο. Οι γραμμές από τη μάσκα ήταν εμφανείς και όλοι ανησύχησαν για το αν όλα είναι καλά.  Ο Λευκός Οίκος έσπευσε και επιβεβαίωσε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν χρησιμοποιεί μηχάνημα αναπνοής αλλά για να αντιμετωπίσει τη διαταραχή ύπνου που τον ταλαιπωρεί προκαλώντας ανησυχίες. Μάλιστα, η χρονική σύμπτωση της εικόνας του Αμερικανού προέδρου να μπερδεύει τον πόλεμο στην Ουκρανία με αυτόν του Ιράκ, ενώ στο πρόσωπο του φαίνονται σημάδια από την μάσκα για την αντιμετώπιση της υπνικής άπνοιας, τροφοδότησε τους επικριτές του.

«Από το 2008, ο πρόεδρος έχει αποκαλύψει το ιστορικό του με υπνική άπνοια σε λεπτομερείς ιατρικές εκθέσεις. Χρησιμοποίησε μηχάνημα CPAP χθες το βράδυ, κάτι που είναι σύνηθες για άτομα με αυτό το ιστορικό», δήλωσε εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου στη DailyMail.

Η υπνική άπνοια του Μπάιντεν είναι γνωστή από τον Οκτώβριο του 2008, όταν η εκστρατεία του Ομπάμα έδωσε στη δημοσιότητα τα ιατρικά αρχεία του υποψήφιου αντιπροέδρου πριν από τις προεδρικές εκλογές του 2008.

Σε μια ιατρική έκθεση του Δεκεμβρίου του 2019, η οποία δημοσιεύθηκε δημόσια ενώ ο Μπάιντεν ήταν υποψήφιος για την προεδρία, ο γιατρός του Λευκού Οίκου του, ο δρ Κέβιν Ο'Κόνορ, δήλωσε ότι είχε εξεταστεί το ενδεχόμενο αποφρακτικής υπνικής άπνοιας, αλλά η κατάσταση του Μπάιντεν είχε βελτιωθεί μετά από χειρουργικές επεμβάσεις στα ιγμόρεια και στη ρινική οδό.

Τι είναι CPAP και Υπνική Άπνοια

Πρόκειται για μια συχνή διαταραχή της αναπνοής που σχετίζεται με τον ύπνο, η οποία βλέπει τους πάσχοντες να ροχαλίζουν, να πνίγονται και να λαχανιάζουν 20 έως 30 φορές κάθε ώρα μέσα στη νύχτα, καθιστώντας δύσκολη την πλήρη νυχτερινή ανάπαυση.

Όταν η αναπνοή σταματά για 10 δευτερόλεπτα ή περισσότερο κάθε φορά, τα επίπεδα οξυγόνου στο αίμα πέφτουν αυξάνοντας τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου και καρδιακών προσβολών στην πορεία. Οι ηλικιωμένοι, οι οποίοι είναι ήδη πιο πιθανό να έχουν υπνική άπνοια, συχνά υποφέρουν από επιβαρυμένη υγεία ως αποτέλεσμα.

Όσο μεγαλύτερη είναι η ηλικία ενός ατόμου, τόσο πιο σοβαρές μπορεί να είναι οι επιπτώσεις της υπνικής άπνοιας, καθώς οι έρευνες δείχνουν ότι η πάθηση αυξάνει δραστικά τους κινδύνους που σχετίζονται με τις καρδιαγγειακές μεταβολές που σχετίζονται με την ηλικία, όπως ο υψηλότερος κίνδυνος καρδιακής προσβολής.

Για τη θεραπεία της υπνικής άπνοιας, οι ασθενείς συχνά πρέπει να φορούν ένα μηχάνημα συνεχούς θετικής πίεσης των αεραγωγών - κοινώς γνωστό ως μηχάνημα CPAP - το οποίο παρέχει σταθερή ροή αέρα υπό πίεση στη μύτη και το στόμα και διατηρεί τους αεραγωγούς ανοιχτούς για τη βελτιστοποίηση της αναπνοής κατά τη διάρκεια του ύπνου.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΗΠΑΛευκός ΟίκοςΤζο Μπάιντενειδήσεις τώρα