Κόσμος|06.07.2023 13:50

Η έφοδος στη βίλα του Πριγκόζιν έκρυβε… εκπλήξεις: Βρήκαν φωτογραφίες του «σεφ του Πούτιν» να ποζάρει με διάφορες μεταμφιέσεις

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά

Στο παλάτι του επικεφαλής του ομίλου Wagner, Γεβγκένι Πριγκόζιν στην Αγία Πετρούπολη, πραγματοποίησαν έφοδο οι ρωσικές υπηρεσίες ασφαλείας που ισχυρίζονται ότι εντόπισαν όπλα, πυρομαχικά, ράβδους χρυσού, έναν βαλσαμωμένο αλιγάτορα και ένα ντουλάπι γεμάτο περούκες.

Η φιλική προς το Κρεμλίνο εφημερίδα Izvestia δημοσίευσε εικόνες και βίντεο από την έφοδο, κατά την οποία βρέθηκαν επίσης προφανώς πλαστά διαβατήρια και μια κορνιζαρισμένη φωτογραφία που φέρεται να δείχνει τα κομμένα κεφάλια των εχθρών του Πριγκόζιν. Εντοπίστηκαν επίσης διάφορες μεταμφιέσεις στη βίλα του.

Υποστηρίζεται ότι ο πάλαι ποτέ «Σεφ του Πούτιν» φορούσε τις μεταμφιέσεις στην Αφρική και τη Μέση Ανατολή καθώς προωθούσε τα συμφέροντα του Πούτιν και ανέπτυσσε τις δυνάμεις της Βάγκνερ. Παρόλο που ο όμιλος λειτουργεί επίσημα ως ιδιωτική εταιρεία, αρκετά άτομα που βοήθησαν στην ίδρυσή του συνδέονται με την GRU.

Μια μεταμφίεση δείχνει τον Πριγκόζιν ως υπάλληλο του υπουργείου Άμυνας στο Σουδάν, ενώ σε μια άλλη εμφανίζεται ως βοηθός διπλωμάτη από το Άμπου Ντάμπι. Άλλες τον εμφανίζουν να παριστάνει διάφορους στρατιωτικούς από τη Λιβύη.

Λουκασένκο: «Ο Πριγκόζιν βρίσκεται στην Αγία Πετρούπολη» - «Δεν θα τον εξοντώσει ο Πούτιν»

Στο μεταξύ, ο Γεβγκένι Πριγκόζιν δεν βρίσκεται πλέον στο έδαφος της Λευκορωσίας, αλλά στην Αγία Πετρούπολη, δήλωσε σε Λευκορώσους και ξένους δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Λευκορωσίας Αλεξάντρ Λουκασένκο, διευκρινίζοντας ότι ο αρχηγός της Wagner είναι ελεύθερος και προσθέτοντας ότι ο Βλαντίμιρ Πούτιν «δεν θα εξοντώσει τον Πριγκόζιν».

«Όσο για τον Γεβγκένι Πριγκόζιν, είναι στην Αγία Πετρούπολη. Δεν βρίσκεται στο έδαφος της Λευκορωσίας...Πού είναι σήμερα το πρωί; Ίσως πήγε στη Μόσχα το πρωί...ή αλλού», είπε ο Λουκασένκο, όπως μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων BELTA.

ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βάγκνερειδήσεις τώραΓεβγκένι ΠριγκόζινβίλαΡωσία