Κόσμος|13.07.2023 20:26

Ρωσία: Τι συμβαίνει με τον Πριγκόζιν; «Είναι νεκρός ή στη φυλακή», ισχυρίζεται Αμερικανός στρατηγός

Newsroom

Όπως υποστηρίζει ο απόστρατος Αμερικανός στρατηγός, Ρόμπερτ Άμπραμς, «ο Γεβγκένι Πριγκόζιν έχει πιθανότατα δολοφονηθεί ή είναι στη φυλακή».

Σύμφωνα με τον Independent, τη δήλωση έκανε ο στρατιωτικός στο ABC News. «Προσωπικά δεν πιστεύω ότι είναι ζωντανός και αν είναι θα είναι σε κάποια φυλακή», φέρεται να υποστήριξε ο Άμπραμς, όταν ρωτήθηκε για την τύχη του αρχηγού της παραστρατιωτικής οργάνωσης Βάγκνερ, με αφορμή την ανακοίνωση του Κρεμλίνου σχετικά με τη συνάντηση Πριγκόζιν – Πούτιν.

«Θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δούμε πλάνα από τη συνάντηση με Πούτιν»

Η συνάντηση φέρεται να έγινε, πέντε ημέρες μετά τη λήξη της ανταρσίας της μισθοφορικής ομάδας, στις 29 Ιουνίου. Έκτοτε, ωστόσο, ο Πριγκόζιν δεν έχει κάνει κάποια δημόσια εμφάνιση. Ως εκ τούτου, ο Αμερικανός στρατηγός αμφισβητεί το αν έγινε ποτέ η συνάντηση. «Θα μου προκαλέσει έκπληξη αν δούμε πλάνα από τη συνάντηση του Πούτιν με τον Πριγκόζιν», τόνισε.

Πράγματι, τα ίχνη του Πριγκόζιν, μετά το τέλος της ανταρσίας που έφερε την ομάδα Βάγκνερ σε απόσταση αναπνοής από τη Μόσχα, έχουν χαθεί. Αρχικά, ανακοινώθηκε ότι ο επικεφαλής των μισθοφόρων βρίσκεται, υπό την προστασία του στενού συμμάχου του Πούτιν, Αλεξάντερ Λουκασένκο, στη Λευκορωσία, καθώς και ότι δε θα του ασκηθεί δίωξη. Στη συνέχεια ανακοινώθηκε ότι ο Πριγκόζιν βρίσκεται στη Ρωσία.

Λευκορωσίαειδήσεις τώραΑλεξάντερ ΛουκασένκοΓεβγκένι ΠριγκόζινΡωσίαΒάγκνερΒλαντίμιρ Πούτιν