Κόσμος|05.08.2023 19:55

Ιταλία: Υπό την επήρεια ουσιών ο οδηγός του ταχύπλοου που επέβαινε η εκδότρια του Χάρι Πότερ - Κατηγορείται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Newsroom

Για ανθρωποκτονία κατηγορείται ο κυβερνήτης του ταχύπλοου σκάφους στο οποίο επέβαινε η πρόεδρος του εκδοτικού οίκου Bloomsbury, Άντριεν Βόγκαν, και το οποίο ενεπλάκη σε ατύχημα με αποτέλεσμα η CEO να χάσει τη ζωή της.

Ειδικότερα, ο οδηγός του ταχύπλοου, ο οποίος επίσης τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, αντιμετωπίζει κατηγορίες για ανθρωποκτονία από αμέλεια και πρόκληση ναυαγίου, ενώ όπως έδειξαν οι τοξικολογικές εξετάσεις βρισκόταν υπό την επήρεια αλκοόλ.

Όπως έγινε γνωστό από τις αρμόδιες εισαγγελικές αρχές, έχει ξεκινήσει έρευνα για τα αίτια του τραγικού δυστυχήματος που κόστισε τη ζωή στην 45χρονη συγγραφέα μπροστά στα μάτια των δύο παιδιών της ενώ βρισκόταν διακοπές με την οικογένειά της.

Το χρονικό

Η Βόγκαν απολάμβανε τις διακοπές της στην ακτή Αμάλφι της Ιταλίας, μαζί με τον σύζυγό της και τα δυο τους παιδιά. Χθες το απόγευμα αποφάσισαν να κάνουν ένα ταξίδι στη θάλασσα. Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία, το ταχύπλοο στο οποίο επέβαιναν συγκρούστηκε με ένα ιστιοφόρο 45 μέτρων με αποτέλεσμα η ίδια να καταλήξει στην θάλασσα και να τραυματιστεί σοβαρά από την προπέλα του ιστιοφόρου ενώ ο σύζυγός της Μάικ τραυματίστηκε ελαφρά. Τα δυο τους παιδιά, η 12χρονη κόρη της και ο 8χρονος γιος της δεν τραυματίστηκαν αλλά βρίσκονται σε κατάσταση σοκ καθώς είδαν την μητέρα τους να χάνει τη ζωή της με τραγικό τρόπο.

Η Ακτοφυλακή του Αμάλφι έφτασε στο σημείο της τραγωδίας και της παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στον τόπο του ατυχήματος. Μεταφέρθηκε στο λιμάνι του Αμάλφι και στη συνέχεια στα επείγοντα ωστόσο πέθανε πριν προλάβει να μεταφερθεί αεροπορικώς στο Σαλέρνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, το ταχύπλοο ταξίδευε με μεγάλη ταχύτητα όταν συγκρούστηκε με το ιστιοφόρο. Η Εισαγγελία του Σαλέρνο έχει ξεκινήσει έρευνα την οποία ανέθεσε στο Λιμεναρχείο, το οποίο έχει συγκεντρώσει πολλά στοιχεία.

Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο

Συγκλονιστικό βίντεο που γυρίστηκε από έναν επιβαίνοντα στο ιστιοφόρο, όπου έκαναν γαμήλιο πάρτι, δείχνει τους καλεσμένους να χορεύουν όταν ξαφνικά η μουσική σταματάει και όλοι σπεύδουν να δουν τι συνέβη. Ω, Θεέ μου», φωνάζουν οι περισσότεροι κοιτάζοντας προς την αριστερή πλευρά του σκάφους και αντικρίζοντας το ταχύπλοο το οποίο είχε καταστραφεί από τη σύγκρουση. 

ειδήσεις τώραΙταλίασκάφοςτραυματισμόςατύχημα