Κόσμος|11.10.2023 12:23

Πηγές ΓΕΕΘΑ: Δεν υπάρχει αίτημα να συνοδεύσει η φρεγάτα «Ψαρά» το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford

Newsroom

Δεν υπάρχει αίτημα να συνοδεύσει η φρεγάτα «Ψαρά» το αεροπλανοφόρο Gerald R. Ford, -που κατευθύνεται στα ανοιχτά του Ισραήλ- αναφέρουν πηγές του ΓΕΕΘΑ. Παράλληλα, τονίζουν πως από την Τρίτη 10 Οκτωβρίου και για αρχικό διάστημα περίπου 30 ημερών, η φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού εντάχθηκε στη Μόνιμη Συμμαχική Ναυτική Δύναμη 2 (Standing NATO Maritime Group Τwo-SNMG 2), σύμφωνα με τον υφιστάμενο προγραμματισμό.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές, στο επόμενο χρονικό διάστημα είναι προγραμματισμένη η συμμετοχή της SNMG-2 σε ασκήσεις στην ευρύτερη περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Σημειώνεται πως η Ελλάδα έχει φιλοϊσραηλινή στάση και τόσο το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό όσο και το σύνολο της ναυτικής παρουσίας του ΝΑΤΟ στην περιοχή βρίσκονται σε ύψιστη επιφυλακή.

Κατευθυνόμενο προς τα ύδατα κοντά στο Ισραήλ, το USS Gerald R. Ford βρίσκεται επί του παρόντος εν πλω με συνοδευτικά πλοία, τα οποία έχουν εισέλθει στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου.

Με τα μέχρι τώρα δεδομένα στην Ανατολική Μεσόγειο έχουν αναπτυχθεί 1 αεροπλανοφόρο, 7 αντιτορπιλικά, 4 φρεγάτες και 1 καταδρομικό, καθώς και άγνωστος αριθμός υποβρυχίων, πλοίων υποστήριξης και αεροσκαφών καθώς και η αερομετεφερόμενη Ομάδα Κρούσης.

ειδήσεις τώραΓΕΕΘΑΠολεμικό ΝαυτικόΙσραήλΜεσόγειοςαεροπλανοφόρο