Κόσμος|13.11.2023 23:42

Τραμπ: Θα εξαλείψω τους κομμουνιστές, τους μαρξιστές, τους φασίστες που ζουν σαν παράσιτα στη χώρα μας

Newsroom

Σε νέες εμπρηστικές δηλώσεις προχώρησε ο Ντόναλντ Τραμπ, υποσχόμενος «να εξαλείψει τους κομμουνιστές, τους μαρξιστές, τους φασίστες και τους αλήτες της ριζοσπαστικής αριστεράς που ζουν σαν παράσιτα στη χώρα μας».

Το επιτελείο του Τζο Μπάιντεν, σχολιάζοντας τους χαρακτηρισμούς που χρησιμοποίησε το φαβορί για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών, επεσήμανε ότι παραπέμπουν στους δικτάτορες του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

«Ο Ντόναλντ Τραμπ μιμήθηκε το απολυταρχικό λεκτικό του Αδόλφου Χίτλερ και του Μπενίτο Μουσουλίνι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Άμαρ Μούσα, εκπρόσωπος της ομάδας του Μπάιντεν.

Από την πλευρά του εκπρόσωπος του Τραμπ χαρακτήρισε «γελοίες» αυτές τις κατηγορίες και διαμήνυσε πως «Αυτοί που αφήνουν τέτοια υπονοούμενα θα συντριβούν όταν ο πρόεδρος Τραμπ επιστρέψει στον Λευκό Οίκο».

Ο Τραμπ συνηθίζει να χρησιμοποιεί «μη πολιτικά ορθή» γλώσσα, όμως, το τελευταίο διάστημα έχει κλιμακώσει τη ρητορική του, κατηγορώντας μεταξύ άλλων τον πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου, Μαρκ Μίλι, για «εσχάτη προδοσία».

ειδήσεις τώραΝτόναλντ ΤραμπΤζο ΜπάιντενΗΠΑ