Κόσμος|16.02.2024 00:30
ΟΗΕ: Η Γάζα χρειάζεται «Σχέδιο Μάρσαλ» για ανοικοδόμηση
NewsroomΗ Γάζα θα χρειαστεί ένα νέο «Σχέδιο Μάρσαλ» για να ανακάμψει από τη σύγκρουση μεταξύ του Ισραήλ και της Χαμάς, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της Διάσκεψης των Ηνωμένων Εθνών για το Εμπόριο και την Ανάπτυξη (UNCTAD), προσθέτοντας ότι η ζημιά είναι ήδη σχεδόν τετραπλάσια σε σχέση με προηγούμενο πόλεμο.
«Αυτό θα χρειαστεί νέο Σχέδιο Μάρσαλ», δήλωσε ο Ρίτσαρντ Κόζουλ-Ράιτ, διευθυντής της UNCTAD, σε συνεδρίαση στη Γενεύη, αναφερόμενος στο σχέδιο για την οικονομική ανάκαμψη της Ευρώπης μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Δήλωσε ότι η ζημιά που έχει προκληθεί είναι ήδη τέσσερις φορές μεγαλύτερη από την καταστροφή που προκλήθηκε στη Γάζα κατά τη διάρκεια του πολέμου των επτά εβδομάδων το 2014.
Διαβάστε ακόμη
- 11η Σεπτεμβρίου: Περισσότεροι ήταν οι άνθρωποι που πέθαναν μετά το τρομοκρατικό χτύπημα - Τι απέκρυψαν οι Αρχές
- «Νομίζω σου ήταν αρκετό τόσο»: Φρικιαστική μαρτυρία 19χρονου θύματος ενός κατά συρροή βιαστή
- Η στιγμή που το Phantom φλέγεται στον αέρα πριν συντριβεί στην Τανάγρα - Νέα βίντεο από την τραγωδία
- Μεγάλη αγώνια για τον Κωνσταντίνο Καρέτσα - Ένιωσε δυσφορία, έγινε αναγκαστική αλλαγή και αποχώρησε με φορείο