Κόσμος|24.02.2024 18:31

Ρωσία: Η σορός του Αλεξέι Ναβάλνι παραδόθηκε στη μητέρα του

Newsroom

Η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε την περασμένη εβδομάδα στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του, έγραψε σήμερα στην πλατφόρμα «Χ» η εκπρόσωπός του Κίρα Γιάρμις.

Η ίδια είπε ότι δεν γνωρίζει αν οι αρχές θα επιτρέψουν την τέλεση κηδείας "με τον τρόπο που επιθυμεί η οικογένεια και όπως αξίζει στον Αλεξέι".

Γιούλια Ναβάλνι: «Ο Πούτιν τον βασανίζει ακόμη και τη σορό του»

Νωρίτερα,  η χήρα του ηγέτη της ρωσικής αντιπολίτευσης, Γιούλια Ναβάλνι δημοσίευσε βίντεο στο οποίο επιρρίπτει ευθύνες στον Ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Στο βίντεο του επιτίθεται για τον θάνατο του συζύγου της, Αλεξέι Ναβάλνι και υποστηρίζει ότι θα λογοδοτήσει στον Θεό για τις αποτρόπαιες πράξεις του, ενώ αποκάλεσε «ψεύτικη» την πίστη του. Είπε ακόμη ότι η άρνηση του «δαιμονικού» Πούτιν να παραδώσει τη σορό του Ναβάλνι είναι «σατανισμός» και τον βασανίζει ακόμη και μετά θάνατον.

«Κανένας χριστιανός δεν θα το έκανε αυτό»

«Γνωρίζαμε ήδη ότι η πίστη του Πούτιν ήταν ψεύτικη. Αλλά τώρα το βλέπουμε πιο καθαρά από ποτέ», δήλωσε η Ναβάλναγια, ντυμένη στα μαύρα.

«Κανένας αληθινός χριστιανός δεν θα μπορούσε ποτέ να κάνει αυτό που κάνει τώρα ο Πούτιν με το σώμα του Αλεξέι», πρόσθεσε.

«Τι σκοπεύεις να κάνεις με το σώμα του; Μέχρι πού θα φτάσεις για να κοροϊδέψεις τον άνθρωπο που σκότωσες;» είπε η Γιούλια. Είπε ακόμη ότι ο Πούτιν σκοτώνει ανθρώπους με «ρουκέτες ευλογημένες από την εκκλησία».

Ολοκληρώνοντας το βίντεο της είπε: «Δώστε μας πίσω το σώμα του συζύγου μου. Θέλουμε να κάνουμε μια κηδεία και να τον θάψουμε με ανθρώπινο τρόπο, στο έδαφος, όπως συνηθίζεται στον Ορθόδοξο Χριστιανισμό».

θάνατοςειδήσεις τώραφυλακήειδήσειςΡωσίακηδείαΑλεξέι Ναβάλνι