Κόσμος|29.02.2024 14:53

Aυστηρή απάντηση Κομισιόν σε Πούτιν: «Εξαπατά το ίδιο του το έθνος»

Newsroom

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «συνεχίζει να εξαπατά το ίδιο του το έθνος και προσπαθεί να συνεχίσει να εξαπατά το διεθνές κοινό, αν υπάρχει ακόμη κάποιος ο οποίος τον ακούει», τόνισε ο εκπρόσωπος εξωτερικών υποθέσεων της Κομισιόν, Πίτερ Στάνο ερωτηθείς για την ομιλία του ρώσου προέδρου και τις απειλές για χρήση πυρηνικών.

Σημείωσε ότι η ομιλία Πούτιν είναι μέρος της προσπάθειας του για επανεκλογή καθώς και ότι πρόκειται για άλλο ένα από τα πολλά παραδείγματα των προσπαθειών του να αποποιηθεί την ευθύνη για τον πόλεμο που ξεκίνησε στην Ουκρανία.

Οι απειλές για τα πυρηνικά εναντίον της Δύσης

Νωρίτερα, ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε τις χώρες της Δύσης πως υπάρχει πραγματικός κίνδυνος πυρηνικού πολέμου, αν στείλουν δικά στρατεύματα να πολεμήσουν στην Ουκρανία, τονίζοντας πως η Μόσχα έχει τα όπλα για να πλήξει στόχους στη Δύση.

Απευθυνόμενος στο κοινοβούλιο και άλλα μέλη της ελίτ της χώρας, ο Πούτιν επανέλαβε την κατηγορία του πως η Δύση είναι αποφασισμένη να αποδυναμώσει τη Ρωσία και υπαινίχθηκε πως οι ηγέτες της Δύσης δεν καταλαβαίνουν πόσο επικίνδυνη μπορεί να είναι η ανάμειξή τους σε αυτό που χαρακτήρισε εσωτερικές υποθέσεις της Ρωσίας.

«Έχουμε και εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους»

Ξεκίνησε την προειδοποίησή του με μια ειδική αναφορά στην ιδέα που άφησε να αιωρείται ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν τη Δευτέρα για αποστολή χερσαίων στρατευμάτων στην Ουκρανία από ευρωπαϊκές χώρες μέλη του ΝΑΤΟ - μια πρόταση που απορρίφθηκε γρήγορα από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Γερμανία, τη Βρετανία και άλλες.

«(Οι δυτικές χώρες) πρέπει να συνειδητοποιήσουν πως έχουμε κι εμείς όπλα που μπορούν να πλήξουν στόχους στο έδαφός τους. Όλο αυτό πραγματικά είναι απειλή μιας σύγκρουσης με τη χρήση πυρηνικών όπλων και την καταστροφή του πολιτισμού. Δεν το αντιλαμβάνονται αυτό;», είπε ο Πούτιν.

Ο Ρώσος πρόεδρος, που η επανεκλογή του για νέα εξαετή θητεία θεωρείται βέβαιη στις προεδρικές εκλογές που θα διεξαχθούν από τις 15 έως τις 17 Μαρτίου, περηφανεύτηκε για τον ευρύ εκσυγχρονισμό του πυρηνικού οπλοστασίου της Ρωσίας, του μεγαλύτερου στον κόσμο.

ειδήσεις τώραπυρηνικάΚομισιόνΒλαντίμιρ ΠούτινΥπερδνειστερίαΕυρώπηΠούτιν