Κόσμος|12.03.2024 16:55

Η Νότια Κορέα αποχαιρετά το αγαπημένο της πάντα - Η Fu Bao πάει Κίνα

Newsroom
Σετ φωτογραφιών, σύρετε προς τα αριστερά
(Chung Sung-Jun/Pool Photo via AP)
(Chung Sung-Jun/Pool Photo via AP)
(Chung Sung-Jun/Pool Photo via AP)
(Chung Sung-Jun/Pool Photo via AP)
(Chung Sung-Jun/Pool Photo via AP)
(Chung Sung-Jun/Pool Photo via AP)
(Chung Sung-Jun/Pool Photo via AP)

Από τη γέννησή της το 2020, η χνουδωτή και χαριτωμένη Fu Bao έγινε μια από τις μεγαλύτερες διασημότητες της Νότιας Κορέας, με τους θαυμαστές της να παρακολουθούν με ανυπομονησία κάθε γεγονός - ορόσημο της ζωής της στο Everland Resort's Panda World, το μεγάλο θεματικό πάρκο της Γιονγκίν.

Ωστόσο, το πιο διάσημο και αγαπημένο γιγάντιο πάντα της χώρας πρόκειται να αποχαιρετήσει οριστικά τη Νότια Κορέα τον Απρίλιο, με τις προετοιμασίες να βρίσκονται σε εξέλιξη για το ταξίδι στο νέο της σπίτι, στην Κίνα.

Περίμεναν έως και 6 ώρες για να την δουν για 5 λεπτά 

Οι Νοτιοκορεάτες φαίνεται να λατρεύουν τόσο πολύ το αρκουδάκι που περίμεναν μέχρι και 6 ώρες να ρίξουν στην Fu Bao μια φευγαλέα ματιά για μόλις 5 λεπτά, την τελευταία εβδομάδα της δημόσιας προβολής της στο πάρκο. 

Την τελευταία ημέρα που η Fu Bao δεχόταν επισκέψεις, στις 3 Μαρτίου, έλαβε αποχαιρετιστήρια δώρα, όπως μια οικογενειακή κούκλα κατασκευασμένη από μπαμπού, λουλούδια, και κομμάτια ψωμιού σε σχήμα καρδιάς από τους αφοσιωμένους φύλακές της στο Everland, αναφέρει το CNN

Γιατί είναι τόσο διάσημο αυτό το πάντα 

Η Fu Bao είναι το πρώτο φυσικά αναπαραγόμενο πάντα της Νότιας Κορέας.

Τις ημέρες που ακολούθησαν τη γέννησή της, στα social media του Everland αναρτώνται συνεχώς βίντεο της Fu Bao, με το κανάλι στο YouTube να έχει περισσότερους από 1,2 εκατομμύρια συνδρομητές και, από τον Φεβρουάριο, να έχει ξεπεράσει τα 500 εκατομμύρια προβολές.

Ένα δίωρο βίντεο με το χρονικό της διαδρομής της Fu Bao από τη γέννηση έως την παιδική ηλικία που προστέθηκε στο κανάλι Everland στο YouTube πριν από οκτώ μήνες έχει συγκεντρώσει 1,6 εκατομμύρια προβολές.

Τα πιο πρόσφατα βίντεο στο κανάλι είναι γεμάτα με θερμά και εγκάρδια μηνύματα από τους θεατές. «Fu Bao, είσαι ένας ευτυχισμένος θησαυρός που ήρθες σε εμάς σαν θαύμα κατά τη διάρκεια της δύσκολης πανδημίας του Covid», αναφέρει ένα από τα σχόλια στο Youtube.

Χάρη στην ευρεία δημοτικότητα της Fu Bao, ο αφοσιωμένος φύλακας της βρέθηκε επίσης στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος, καθώς έγινε και ο ίδιος λίγο σταρ των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Kang Chul-won, ο οποίος συχνά αναφέρεται ως ο παππούς της, δημοσίευσε το δικό του αποχαιρετιστήριο μήνυμα για την Fu Bao, σημειώνοντας ότι η ιδιαίτερη αγάπη του κορεατικού λαού για αυτήν ξεκίνησε από τα βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που μοιράστηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας του Covid, όταν ο ζωολογικός κήπος ήταν κλειστός.

«Έφερε βοήθεια και ευτυχία σε μια κοινωνία που με πολλούς τρόπους περνούσε δύσκολες στιγμές λόγω του κορονοϊού», δήλωσε ο Kang σε ένα βίντεο που αναρτήθηκε στο YouTube.

Το επόμενο κεφάλαιο της Fu Bao

Σε ανακοίνωση της Everland, αναφέρεται πως η Fu Bao θα μεταφερθεί στο Κέντρο Διατήρησης και Έρευνας για τα Γιγάντια Πάντα της Κίνας στις αρχές Απριλίου.

Η Everland δήλωσε ότι θα την κρατήσει σε ξεχωριστό χώρο στο Everland Panda World για ένα μήνα, ώστε να προετοιμαστεί για να προσαρμοστεί στο νέο της περιβάλλον πριν από τη μεταφορά της στο εξωτερικό, η οποία θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τους διεθνείς κανονισμούς.

Σύμφωνα με τη συμφωνία μεταξύ της Samsung C&T, της μητρικής εταιρείας της Everland, και της China Wildlife Conservation Association, τα ενήλικα πάντα πρέπει να επιστρέφονται στην Κίνα πριν συμπληρώσουν τα τέσσερα έτη ζωής.

Μόλις η Fu Bao αναχωρήσει για την Κίνα, θα απομείνουν μόλις τέσσερα γιγάντια πάντα στο Everland - η μητέρα της Fu Bao, Ai Bao, ο πατέρας της Le Bao και τα δίδυμα μωρά τους, Rui Bao και Hui Bao, που γεννήθηκαν τον περασμένο Ιούλιο.

ΚίνααρκούδαΝότια Κορέαπάνταειδήσεις τώρα