Κόσμος|22.03.2024 22:15

Τουρκία: Καυγάς με νεκρό για ένα προεκλογικό φυλλάδιο

Μαρία Ζαχαράκη

Σε αιματοχυσία κατέληξε ένας καυγάς που ξέσπασε μεταξύ ιδιοκτήτη επιχείρησης στην Αττάλεια και οπαδών πολιτικού κόμματος, που ήθελαν να του αφήσουν προεκλογικό φυλλάδιο, λίγες ημέρες πριν από τις εκλογές της 31ης Μαρτίου.

Δύο αδέρφια τραυματίστηκαν όταν ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης πυροβόλησε με όπλο που έβγαλε από ένα συρτάρι. Ο Χακτάν Φαίκ Τσομπάν, ένας από τους τραυματίες που μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, έχασε τη ζωή του.

Μέλη του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος CHP της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέβηκαν από το προεκλογικό λεωφορείο για να αφήσουν φυλλάδια στο κατάστημα. Ο ιδιοκτήτης της επιχείρησης, Σινάν Ε., αντέδρασε και πέταξε τα φυλλάδια. Ο Αχμέτ Μπ., που βρισκόταν στο κατάστημα, είπε στον ιδιοκτήτη της επιχείρησης ότι αυτό που έκανε ήταν λάθος και ξέσπασε καυγάς.

Οι ανιψιοί του Αχμέτ Μπ., ο 21χρονος Χακτάν Φαίκ Τσομπάν και ο 27χρονος αδερφός του Μπουράκ Ντεβράν, που περνούσαν από εκεί είδαν τη λογομαχία και ενεπλάκησαν στον καυγά.

Τότε ο ιδιοκτήτης του καταστήματος Σινάν Ε. έβγαλε το όπλο του από το συρτάρι και πυροβόλησε μία φορά, αλλά η σφαίρα διαπέρασε την κοιλιά του Χακτάν και χτύπησε και την κοιλιά του αδελφού του Μπουράκ.

Η αστυνομία συνέλαβε τον ιδιοκτήτη της επιχείρησης, Σινάν Ε. και τον οδήγησε στο αστυνομικό τμήμα. Ο 21χρονος Χακτάν μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο όπου και υπέκυψε στα τραύματά του.

ειδήσεις τώραΔημοτικές εκλογέςΤουρκίαεκλογές