Κόσμος|02.04.2024 17:32

Τουρκία: Διάψευση τουρκικής προεδρίας για επιθυμία... επαναπροσέγγισης Άγκυρας-Τελ Αβίβ

Μαρία Ζαχαράκη

Σε άμεση διάψευση προέβη η Διεύθυνση Παραπληροφόρησης της τουρκικής προεδρίας για τους ισχυρισμούς των ισραηλινών μέσων ενημέρωσης ότι «ανώτεροι Τούρκοι αξιωματούχοι έστειλαν μήνυμα που έλεγε “Θέλουμε να βελτιώσουμε τις σχέσεις με το Ισραήλ”».

Η τουρκική προεδρία δεν διαψεύδει την κλήση του επιτετραμμένου της Τουρκίας στο υπουργείο Εξωτερικών στο Τελ Αβίβ, αλλά χαρακτηρίζει ως «μη αληθή» την πρόταση του Τούρκου αξιωματούχου για επιστροφή των πρέσβεων των δύο χωρών και την επιθυμία... επαναπροσέγγισης Τουρκίας-Ισραήλ.

«Η Τουρκία έχει αντιταχθεί και επικρίνει τις απάνθρωπες σφαγές αθώων Παλαιστινίων στη Γάζα από το Ισραήλ σε κάθε ευκαιρία και σε κάθε επίπεδο. Επιπλέον, η Τουρκία θεωρεί την παλαιστινιακή υπόθεση ως ένα ανθρώπινο και δίκαιο ζήτημα και διατηρεί αυτή τη στάση με αποφασιστικότητα.

Σας παρακαλούμε να μην βασίζεστε στις εκστρατείες παραπληροφόρησης που διεξάγει το Ισραήλ προκειμένου να χειραγωγήσει την παγκόσμια κοινή γνώμη», αναφέρει η διάψευση της αρμόδιας διεύθυνσης παραπληροφόρησης της τουρκικής προεδρίας.

ΆγκυραΤελ ΑβίβειδήσειςΠαλαιστίνηειδήσεις τώραΤουρκίαΙσραήλ