Κόσμος|05.04.2024 14:00

Δημοτικές εκλογές Τουρκία: Ο νέος οδικός χάρτης του Ερντογάν μετά το πατατράκ

Μαρία Ζαχαράκη

Με μια κίνηση που σηματοδοτεί την αρχή μιας νέας εποχής για το κυβερνών κόμμα AKP, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην πρόσφατη συνεδρίαση της Κεντρικής Εκτελεστικής Επιτροπής έθεσε τις βάσεις για έναν νέο οδικό χάρτη, αναγνωρίζοντας τις προκλήσεις και τις αδυναμίες που οδήγησαν στις πρόσφατες πολιτικές απώλειες.

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με τη δημοσιογράφο Χαντέ Φιράτ της Χουριέτ, «όχι μόνο έκανε τη διάγνωση, αλλά τώρα ήρθε η ώρα για θεραπεία...».

Ποια θα είναι λοιπόν η θεραπεία;

Όλοι από το Α έως το Ω στο κόμμα ΑΚ θα σταματήσουν να κάνουν αυτό που ο Ερντογάν επικρίνει και αποκαλεί ασθένεια.

  • Θα γίνει λοιπόν ανασχηματισμός; Σίγουρα θα γίνει, υποστηρίζει η Χαντέ Φιράτ, η οποία αντλεί τις πληροφορίες της από την προεδρική αυλή.
  • Από τώρα και στο εξής, το νούμερο ένα θέμα της ημερήσιας διάταξης της Τουρκίας είναι η οικονομία. Ο πρόεδρος Ερντογάν δεν υποχώρησε στο οικονομικό του πρόγραμμα, παρά τον κίνδυνο. Από εδώ και πέρα, ο κύριος στόχος είναι να νικηθεί ο πληθωρισμός.
  • Επίσης, θα βελτιώσει την επαφή με τους πολίτες.

Η απόφασή του να περάσει χρόνο με τους πολίτες σε ένα εμπορικό κέντρο στην Άγκυρα αμέσως μετά τη συνεδρίαση, δείχνει μια επιθυμία να επανασυνδεθεί με την κοινωνία και να αντιμετωπίσει τα προβλήματα από κοντά.

Οι επόμενες κινήσεις του Ερντογάν φαίνεται ότι θα καθορίσουν όχι μόνο το μέλλον του κόμματός του αλλά και της χώρας στο σύνολό της.

ΤουρκίαΡετζέπ Ταγίπ Ερντογάνεκλογές Τουρκίαειδήσεις τώρα