Κόσμος|09.04.2019 17:22

Δημοσκόπηση: Δεν θέλουν εκλογές οι κάτοικοι της Κωνσταντινούπολης

Newsroom

Εντυπωσιακά είναι τα στοιχεία της πρώτης δημοσκόπησης που διενεργήθηκε στην Τουρκία μετά τις δημοτικές εκλογές, καθώς φαίνεται οι ψηφοφόροι να έχουν κουραστεί από τη διαδικασία και δεν θέλουν πάλι εκλογές.

Ιδιαίτερη εντύπωση, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ανταποκρίτριας του OPEN TV, Μαρίας Ζαχαράκη, προκαλεί η πλειοψηφία των ψηφοφόρων του κυβερνώντος κόμματος ΑΚΡ στην Κωνσταντινούπολη, οι οποίοι δεν πιστεύουν ότι έγιναν παρατυπίες στην κάλπη και ότι το αποτέλεσμα δεν πρόκειται να αλλάξει ακόμη και αν γίνουν νέες εκλογές.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας Mediar, το 61,14% των ερωτηθέντων ψηφοφόρων στην Κωνσταντινούπολη απάντησαν ότι «πιθανές παρατυπίες και λάθη δεν πιστεύω ότι θα επηρεάσουν το αποτέλεσμα». Μάλιστα, το 44,01% των εκλογέων του κυβερνώντος κόμματος θεωρεί ότι δεν έγινε κάποια παρατυπία ή λάθος στην κάλπη.

Η ίδια δημοσκόπηση καταδεικνύει, επίσης, ότι το 65,3% των ερωτηθέντων δεν θέλουν να ξαναγίνουν εκλογές στην Κωνσταντινούπολη. Και σε κάθε περίπτωση, ακόμη και αν γίνουν, το 100% σχεδόν των ψηφοφόρων από κάθε παράταξη δηλώνει ότι θα ψηφίσει πάλι τον ίδιο υποψήφιο, δηλαδή είτε Ιμάμογλου είτε Γιλντιρίμ. Άρα το αποτέλεσμα στην Κωνσταντινούπολη θα βγει και πάλι το ίδιο.

Στην ερώτηση τέλος ποιο θεωρούν το πιο σημαντικό πρόβλημα για την Τουρκία αυτή τη στιγμή, το 59,04% απάντησε την «οικονομία» και μόνο το 22,75% την εθνική ασφάλεια της χώρας.

ΤουρκίαΚωνσταντινούποληεκλογές Τουρκία