Κόσμος|10.09.2024 15:41
Βιετνάμ: Σαρώνει τα πάντα ο τυφώνας Γιάγκι - 127 νεκροί και 54 αγνοούμενοι
NewsroomΤουλάχιστον 127 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και ακόμη 54 συνεχίζουν να αγνοούνται από το καταστροφικό πέρασμα του τυφώνα Γιάγκι στο βόρειο Βιετνάμ, που προκάλεσε κατολισθήσεις και πλημμύρες, σύμφωνα με νεότερο προσωρινό απολογισμό της υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών.
Σύμφωνα με την υπηρεσία, οι τραυματίες ανέρχονται σε 764.
Ο πιο ισχυρός τυφώνας των τελευταίων τριάντα χρόνων
Ο Γιάγκι θεωρήθηκε από τους μετεωρολόγους ως ο πιο ισχυρός τυφώνας που έχει πλήξει το βόρειο τμήμα του Βιετνάμ τα τελευταία τριάντα χρόνια.
«Η κατάσταση είναι πολύ σοβαρή», σημείωσε ο Νγκουγέν Χόανγκ Χίεπ, αναπληρωτής υπουργός Γεωργίας και Αγροτικής Ανάπτυξης σε ανακοίνωση που εξέδωσε.
«Οι περιοχές πρέπει να δραστηριοποιηθούν για να υποστηρίξουν και να εγγυηθούν την ασφάλεια των κατοίκων και των αγαθών τους», σημείωσε.
Διαβάστε ακόμη
- Αυθαίρετα κατηγορίας 5: Ποια δημόσια κτίρια νομιμοποιούνται - Χαραμάδα και για άλλα κτίρια στο μέλλον
- Το σχέδιο για ένα νέο χωριό στη Μεταμόρφωση Καρδίτσας μετά τον Daniel - Τι προβλέπεται για τη μετεγκατάσταση
- Η Γκίλφοϊλ που δεν την γλύτωσε, ο αριθμός που χαλάει ΠΑΣΟΚ και ΕΛΑΣ και ο λογαριασμός του ΔΝΤ
- Πώς βλέπει η Αθήνα τις εξελίξεις μετά την αποπομπή Γκιλφόιλ: Το παρασκήνιο της «εξόδου» και το κρίσιμο momentum