Εκπρόσωπος Γαλλικού ΥΠΕΞ: Καλοδεχούμενη η Άσια Μπίμπι
NewsroomΤο Γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε το βράδυ της Πέμπτης, ότι η χώρα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει την Πακιστανή Άσια Μπίμπι, η οποία αθωώθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας της, μετά την καταδίκη της σε θάνατο για βλασφημία.
Η Γαλλία είναι πρόθυμη να υποδεχτεί την Μπίμπι, εφόσον εκείνη το επιθυμεί, εξήγησε η εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ, Ανιές φον ντερ Μιλ.
Η εκπρόσωπος αποκάλυψε ότι η Γαλλία δέχτηκε να παράσχει άσυλο στον δικηγόρο της Μπίμπι, στην πρεσβεία της στο Ισλαμαμπάντ, λίγο πριν εκείνος αναχωρήσει από τη χώρα του για την Ολλανδία.
Η Μπίμπι αποφυλακίστηκε τη νύχτα της Τετάρτης προς την Πέμπτη, μία εβδομάδα μετά την απαλλαγή της, και βρίσκεται πλέον σε "ασφαλές μέρος", εντός του Πακιστάν. Ο σύζυγός της, το περασμένο Σάββατο ζήτησε να χορηγηθεί άσυλο στην οικογένειά του στις ΗΠΑ, τη Βρετανία ή τον Καναδά, εξηγώντας ότι προτιμά τις χώρες αυτές λόγω γλώσσας, επειδή οι κόρες του μαθαίνουν αγγλικά αν και ο ίδιος και η γυναίκα του δεν γνωρίζουν αγγλικά.
- Στενό του Ορμούζ: Ελληνόκτητο το ένα από τα τρία πλοία που χτυπήθηκαν
- Δική Χρυσής Αυγής: Ελαφρυντικά σε μόλις 5 από τους καταδικασθέντες - «Όχι» στους υπόλοιπους
- Θλίψη για τον Γιώργο Μαρίνο: Ο καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον σπουδαίο showman
- Ακραίο bullying εις βάρος μαθητή Β' Δημοτικού - Τον ανάγκασαν να πιει νερό από την τουαλέτα