Ελληνίδα υπάλληλος του ΟΗΕ κατηγορείται για απάτη 1 εκατ. ευρώ - Πώς αποκαλύφθηκε η δράση
NewsroomΤυχαίος έλεγχος των αρμόδιων υπηρεσιών του ΟΗΕ αποκάλυψε μεγάλη υπόθεση απάτης με κεντρικό πρόσωπο μια Ελληνίδα υπάλληλο η οποία φέρεται να ιδιοποιήθηκε πάνω από 1.000.000 δολάρια.
Έφτιαχνε πλαστά παραστατικά
Ειδικότερα, διαπιστώθηκε έφτιαχνε εξοδολόγια με πλαστά παραστατικά, την περίοδο 2014-2021 με αποτέλεσμα να ζημιώσει τον Οργανισμό με πάνω από ένα εκατομμύριο ευρώ. Η ίδια φέρεται να αρνήθηκε την κατηγορία και έκανε λόγο για ένα διάτρητο σύστημα ελέγχου, ισχυριζόμενη πως έπεσε θύμα των ανωτέρων της.
Την υπόθεση εξιχνίασαν οι εισαγγελικές αρχές, οι οποίες άσκησαν ποινική δίωξη σε βάρος της υπαλλήλου για τα κακουργήματα της απάτης και της πλαστογραφίας.
Μετά από την αναφορά του ΟΗΕ στις εισαγγελικές αρχές, σχηματίστηκε δικογραφία η οποία αρχικά διαβιβάστηκε στην Ευρωπαϊκή Εισαγγελία, που δήλωσε αναρμόδια και ο φάκελος της υπόθεσης κατέληξε στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
- Γιατί ο θάνατος του Αλί Λαριτζανί μπορεί να ανατρέψει τα πάντα στον πόλεμο - Πώς και γιατί έγινε στόχος
- Εκτός ελέγχου η κόντρα Λυμπερόπουλου - Κυρανάκη: «Ντροπή σου» - «Σε ξέρει όλη η πιάτσα»
- Νεαρός έκανε σούζες με τη μηχανή και ανέβαζε πανηγυρικά βίντεο στα social media - Τον ταυτοποίησε η ΕΛΑΣ
- Χίτλερ εναντίον Ζελένσκι: Η viral εκλογική αναμέτρηση σε μια μικρή γαλλική επαρχία - «Εντελώς τρελό»