Τελευταία προειδοποίηση του Ισραήλ στην Παλαιστίνη: «Απελευθερώστε τους ομήρους και ξεφορτωθείτε τη Χαμάς»
NewsroomΟ Ισραηλινός υπουργός Άμυνας Ισραέλ Κατς απηύθυνε σήμερα στους Παλαιστίνιους στη Λωρίδα της Γάζας μια "τελευταία προειδοποίηση" απαιτώντας να απελευθερώσουν του Ισραηλινούς ομήρους και να "ξεφορτωθούν" τη Χαμάς, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο του.
"Εάν δεν απελευθερωθούν όλοι οι Ισραηλινοί όμηροι και εάν η Χαμάς δεν βγει τελείως από τη Γάζα, το Ισραήλ θα λάβει μέτρα σε κλίμακα που δεν έχει ληφθεί ποτέ άλλοτε. Σας συμβουλεύουμε να ακολουθήσετε τη συμβουλή του Αμερικανού προέδρου: απελευθερώστε τους ομήρους και ξεφορτωθείτε τη Χαμάς", δήλωσε ο Κατς σε βίντεο στα εβραϊκά που μεταδόθηκε από το γραφείο του.
Την ίδια ώρα, ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι άρχισε σήμερα "στοχευμένες χερσαίες επιχειρήσεις" στην κεντρική και τη νότια Λωρίδα της Γάζας, την επομένη των σφοδρών αεροπορικών πληγμάτων στον παλαιστινιακό θύλακα.
Οι στρατιώτες "πήραν τον έλεγχο και τον επέκτειναν έως το κέντρο" του Διαδρόμου Νετζαρίμ, με στόχο να διευρύνουν τη ζώνη ασφαλείας και να δημιουργήσουν έναν μερικό διαχωρισμό μεταξύ του βορρά και του νότου" της Λωρίδας της Γάζας, εξηγεί σε ανακοίνωση.
- Βρες ποια χώρα είναι μεγαλύτερη σε έκταση: Εάν κάνεις πάνω από 8/10 σε αυτό το κουίζ είσαι διάνοια γεωγραφίας
- Σκληρές εικόνες στη Ρόδο: Δύο γυναίκες νεκρές σε τροχαίο δυστύχημα - Τρεις ελαφρά τραυματίες
- Έκτακτο επίδομα παιδιού: Ποιοι δικαιούνται τα 150 ευρώ ανά τέκνο
- Τα υποθαλάσσια καλώδια στο στόχαστρο του Ιράν - Ο μεγάλος κίνδυνος για την παγκόσμια συνδεσιμότητα