Συνάντηση Βανς-Μελόνι στη Ρώμη: Αισιόδοξος ότι ο πόλεμος Ρωσίας-Ουκρανίας μπορεί να τερματιστεί
NewsroomΟι ΗΠΑ είναι αισιόδοξες ότι μπορεί να μπει ένα τέλος στον πόλεμο μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας, δήλωσε σήμερα ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ Τζέι Ντι Βανς κατά τη διάρκεια της συνάντησής του με την πρωθυπουργό της Ιταλίας Τζόρτζια Μελόνι για δεύτερη φορά σε διάστημα 24 ωρών.
Ο Βανς συναντήθηκε με τη Μελόνι στην Ουάσιγκτον χθες και οι δυο τους μετέβησαν έκτοτε αεροπορικώς στην ιταλική πρωτεύουσα ενόψει των διακοπών του Πάσχα.
«Θέλω να ενημερώσω την πρωθυπουργό σχετικά με τις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας… ακόμα και τις τελευταίες 24 ώρες, πιστεύουμε πως έχουμε κάποια ενδιαφέροντα πράγματα να σας αναφέρουμε», είπε ο Βανς σε δημοσιογράφους, έχοντας στο πλευρό του τη Μελόνι.
«Από τη στιγμή που βρίσκονται σε εξέλιξη διαπραγματεύσεις, δεν θα τις προδικάσω, όμως νιώθουμε αισιόδοξοι ότι μπορούμε, αν όλα πάνε καλά, να οδηγήσουμε αυτόν τον πόλεμο, αυτόν τον πολύ βίαιο πόλεμο, σε ένα τέλος», συμπλήρωσε ο ίδιος.
Ώρες νωρίτερα, ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάρκο Ρούμπιο δήλωσε πως ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ θα εγκαταλείψει τις προσπάθειες επίτευξης μιας ειρηνευτικής συμφωνίας μεταξύ της Ρωσίας και της Ουκρανίας εντός ημερών, εκτός κι αν υπάρξουν σαφείς ενδείξεις ότι μια συμφωνία μπορεί να επιτευχθεί.
- Στην Τρύπα της Αράχνης κρυβόταν ένας καταζητούμενος δολοφόνος, ο Σαντάμ Χουσεΐν – Οι Αμερικανοί τον ξετρύπωσαν!
- Ανδρέας Ξανθός στο ethnos.gr: Το «κόκκινο νήμα» στην υγεία, το νέο «παράθυρο ευκαιρίας» για την Αριστερά και ο Τσίπρας
- Τρία τουρκικά πλοία «χτυπήθηκαν» από τη ρωσική επίθεση στην Οδησσό - Στο φως αποκαλυπτικά βίντεο
- Η κακοκαιρία Byron «βούλιαξε» τη Γάζα: Τουλάχιστον 16 νεκροί - Εφιαλτικές εικόνες