Κόσμος|11.05.2025 21:56
Ελβετία: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν εμπορική συμφωνία με την Κίνα μετά τις συνομιλίες της Γενεύης
NewsroomΟ Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Κυριακή (11/5) την επίτευξη «εμπορικής συμφωνία με την Κίνα», χωρίς ωστόσο να δημοσιοποιήσει λεπτομέρειες, έπειτα από διήμερες συνομιλίες στην Ελβετία.
«Οι Ηνωμένες Πολιτείες ανακοινώνουν εμπορική συμφωνία με την Κίνα στη Γενεύη», ήταν ο τίτλος του δελτίου τύπου του Λευκού Οίκου, που περιλάμβανε δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Σκοτ Μπέσεντ, και του Εμπορικού Αντιπροσώπου, Τζέιμισον Γκριρ, προς τους δημοσιογράφους.
Ο Μπέσεντ δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι λεπτομέρειες θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είναι πλήρως ενήμερος για τα αποτελέσματα των «παραγωγικών συνομιλιών» με τον αντιπρόεδρο της κινεζικής κυβέρνησης Χε Λιφένγκ και δύο Κινέζους υφυπουργούς.
Διαβάστε ακόμη
- Ανασκόπηση 2025: Πολιτικές αναταράξεις, κοινωνικές κρίσεις και φυσικές προκλήσεις
- Ο πλανήτης υποδέχεται το 2026: Εντυπωσιακές εικόνες από την Πρωτοχρονιά σε όλο τον κόσμο
- Σοκ για 13χρονη: Κατέληξε στο Παίδων μετά από χρήση χασίς - Καταγγέλλει απόπειρα βιασμού
- Οι πανσέληνοι, οι εκλείψεις και οι βροχές μετεωριτών του 2026 - Το ημερολόγιο για τους παρατηρητές των άστρων