Ισραήλ: Μπλόκο στην επίσκεψη Αράβων υπουργών Εξωτερικών στη Δυτική Όχθη
NewsroomΗ αντιπροσωπεία υπουργών από αραβικές χώρες που επρόκειτο να μεταβεί αύριο, Κυριακή, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη κατήγγειλε σήμερα την «απαγόρευση» από το Ισραήλ της επίσκεψης αυτής, αφότου Ισραηλινός αξιωματούχος είπε πως η χώρα του «δεν θα συνεργαστεί» με την πρωτοβουλία αυτήν.
Σε κοινή ανακοίνωση, η αντιπροσωπεία καταδικάζει «την απόφαση του Ισραήλ να απαγορεύσει την επίσκεψη της επιτροπής στη Ραμάλα και τη συνάντηση με τον πρόεδρο του Κράτους της Παλαιστίνης Μαχμούντ Αμπάς», ανέφερε σε μια ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών της Ιορδανίας.
Στην αντιπροσωπεία συμμετείχαν οι υπουργοί Εξωτερικών από την Αίγυπτο, την Ιορδανία, το Κατάρ, τη Σαουδική Αραβία και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Η αναγνώριση του παλαιστινιακού κράτους
Η εξέλιξη αυτή ήρθε λίγο πριν από διεθνή διάσκεψη, συνδιοργανωμένη από τη Γαλλία και τη Σαουδική Αραβία, που θα πραγματοποιηθεί στη Νέα Υόρκη από 17 έως 20 Ιουνίου, με επίκεντρο την αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους. Το Ισραήλ αντιμετωπίζει αυξανόμενη πίεση από τον ΟΗΕ και ευρωπαϊκές χώρες, που στηρίζουν τη λύση των δύο κρατών – με ένα ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος δίπλα στο Ισραήλ.
- Κικίλιας στο ethnos.gr: Οι πολίτες έβαλαν πλάτη, να στηρίξουμε την κοινωνία- Δεν αφήνουμε κανέναν πίσω
- Αυτά είναι τα μαχητικά που θα κυριαρχούν στους ελληνικούς αιθέρες - F-35, Rafale, Viper και τα drones-έκπληξη
- Νεκρός 52χρονος ναυτικός μετά από πτώση στη θάλασσα στον Σαρωνικό - Συνελήφθη ο κυβερνήτης ιστιοφόρου
- Το παρασκήνιο με το καλώδιο: Η ετοιμότητα της Αθήνας, το «όλα καλά» του Φιντάν και τα σενάρια για την επόμενη μέρα