Ο Πούτιν τρολάρει Ρούμπιο με αφορμή το μπλουζάκι «ΕΣΣΔ» του Λαβρόφ - «Είναι ιμπεριαλιστής»
Newsroom«Ιμπεριαλιστή» χαρακτήρισε, κατά την άφιξή τους στην Αλάσκα, ο Βλαντίμιρ Πούτιν τον Σεργκέι Λαβρόφ. Αφορμή υπήρξε το μπλουζάκι του υπουργού Εξωτερικών της Ρωσίας, που έφερε την επιγραφή «ΕΣΣΔ».
Στις 17 Αυγούστου, ο δημοσιογράφος Πάβελ Ζαρούμπιν μοιράστηκε στο κανάλι του στο Telegram ένα βίντεο με τον διάλογο πριν τη συνάντηση των δύο Ρώσων πολιτικών με τον Ντόναλντ Τραμπ.
«Υπαινιγμός είναι αυτό; Θα σου το δώσει»
Λίγο πριν ξεκινήσουν οι επίσημες συνομιλίες, ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών Μάρκο Ρούμπιο σχολίασε με θαυμασμό το πουλόβερ του Λαβρόφ, λέγοντας ότι του άρεσε πολύ. «Υπαινιγμός είναι αυτό; Θα σου το δώσει», απάντησε ο Πούτιν, με τα μέλη των αντιπροσωπειών να ξεσπούν σε γέλια μαζί με τους δύο ηγέτες.
Ο Λαβρόφ, στη συνέχεια, εξήγησε στον Πούτιν ότι το σχόλιο του Ρούμπιο αφορούσε το πουλόβερ με την επιγραφή «ΕΣΣΔ», που είχε προκαλέσει αναστάτωση στα ξένα μέσα ενημέρωσης. «Ένας ιμπεριαλιστής», είπε αστειευόμενος ο Πούτιν, δείχνοντας τον Λαβρόφ μετά την εξήγηση.
- Γιατί είναι σημαντική η εκεχειρία Ισραήλ - Λιβάνου και τι συνεπάγεται για τον πόλεμο στο Ιράν
- Με γερμανική σφραγίδα ο εκσυγχρονισμός του ελληνικού σιδηροδρόμου - «Χρυσό» συμβόλαιο 62 εκατ. ευρώ
- Πρόγνωση Μαρουσάκη: Άλλη μια μέρα με «πορτοκαλί» ατμόσφαιρα - Πότε φεύγει η σκόνη, πού θα πέσουν λασποβροχές
- Η εξευτελιστική οπισθοχώρηση του Λαζαρίδη, η πρόσληψη που θύμωσε τους δεξιούς και η προειδοποίηση του Μαξίμου στην Παπανδρέου