Σκηνές χάους στην Ουκρανία: Η στιγμή της επίθεσης των ρωσικών drones σε τρένο - Στους 30 οι τραυματίες
NewsroomΤουλάχιστον 30 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην περιφέρεια Σούμι της Ουκρανίας, όταν ρωσικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη έπληξαν επιβατική αμαξοστοιχία και σιδηροδρομικό σταθμό το πρωί του Σαββάτου.
Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν τη στιγμή που drone πέφτει πάνω στο τρένο, προκαλώντας ισχυρή έκρηξη και πυρκαγιά. Πυκνοί μαύροι καπνοί σκέπασαν την περιοχή, ενώ τα βαγόνια υπέστησαν εκτεταμένες ζημιές.
Το τρένο εκτελούσε τη διαδρομή Σοστκά–Κίεβο και επλήγη ενώ βρισκόταν στον σταθμό της κοινότητας Σοστκά. Στο σημείο έσπευσαν αμέσως πυροσβέστες, διασώστες και ιατρικό προσωπικό, προκειμένου να απεγκλωβίσουν επιβάτες και να παράσχουν βοήθεια στους τραυματίες.
«Γνώριζαν ότι στοχοθετούσαν αμάχους»
Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι καταδίκασε την επίθεση, τονίζοντας ότι πρόκειται για «πράξη τρομοκρατίας».
«Αυτή τη στιγμή γνωρίζουμε ότι υπάρχουν τουλάχιστον 30 τραυματίες, ανάμεσά τους επιβάτες και εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους», δήλωσε μέσω του X, συνοδεύοντας το μήνυμά του με βίντεο από το φλεγόμενο βαγόνι. «Οι Ρώσοι δεν μπορεί να μην ήξεραν ότι στοχοθετούσαν αμάχους. Αυτό είναι τρομοκρατία που ο κόσμος δεν έχει δικαίωμα να αγνοήσει», πρόσθεσε.
Ο περιφερειακός κυβερνήτης Όλεχ Χριχόροφ επιβεβαίωσε ότι στόχος της επίθεσης ήταν ο σιδηροδρομικός σταθμός και η αμαξοστοιχία που κατευθυνόταν προς το Κίεβο. Δημοσίευσε, μάλιστα, φωτογραφία από κατεστραμμένο βαγόνι, επισημαίνοντας ότι οι διασώστες εργάζονται αδιάκοπα στο σημείο.
Κλιμάκωση ρωσικών πληγμάτων σε υποδομές
Η Μόσχα έχει εντείνει τις αεροπορικές επιθέσεις της εναντίον σιδηροδρομικών υποδομών της Ουκρανίας τους τελευταίους δύο μήνες, με σχεδόν καθημερινά πλήγματα σε στρατηγικά σημεία μεταφοράς.
Το σημείο όπου επλήγη το τρένο απέχει περίπου 50 χιλιόμετρα από τα ρωσικά σύνορα. Παράλληλα, ένα νέο κύμα νυχτερινών επιθέσεων προκάλεσε διακοπές ηλεκτροδότησης σε 50.000 νοικοκυριά στην περιφέρεια του Τσερνίχιβ, στη βόρεια Ουκρανία.
Σύμφωνα με τον ουκρανικό στρατό, δυνάμεις του Κιέβου ανταπέδωσαν πλήγματα, πλήττοντας διυλιστήριο πετρελαίου στην περιφέρεια του Λένινγκραντ, στη βορειοδυτική Ρωσία.
- Καβγάς Δρυμιώτη - Ζαχαριάδη on air για την Χίο: «Είστε ανθέλληνας, πιστεύετε τους λαθρομετανάστες»
- Πρόστιμα στα ΜΜΜ: «Καμπάνα» 100 ευρώ πλέον για το κανονικό εισιτήριο - Τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο
- Λάκης Ραπτάκης: Ο θρυλικός πρωτοπόρος της νυχτερινής διασκέδασης σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- Παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνελήφθη για ναρκωτικά στο Μενίδι - Τι κατέσχεσε η ΕΛΑΣ