Φρίκη στη Νιγηρία: Ένοπλοι εισέβαλαν σε οικοτροφείο, εκτέλεσαν τον διευθυντή και απήγαγαν 25 μαθήτριες
NewsroomΈνοπλοι άνδρες εισέβαλαν σε οικοτροφείο στη βορειοδυτική Νιγηρία όπου σκότωσαν τον διευθυντή και απήγαγαν 25 μαθήτριες, σύμφωνα με την αστυνομία.
Η συμμορία εισέβαλε στο «Government Girls Comprehensive Secondary School» στην πόλη Μάγκα, στην Πολιτεία Κέμπι τη Δευτέρα (17/11). Οι δράστες «συγκρούστηκαν με αστυνομικούς που βρίσκονταν σε υπηρεσία σε ανταλλαγή πυροβολισμών» πριν υπερβούν τον περίβολο και αρπάξουν τις μαθήτριες από τον κοιτώνα τους, αναφέρεται σε ανακοίνωση.
Η αστυνομία δήλωσε ότι έχει αναπτύξει «επιπλέον τακτικές αστυνομικές μονάδες, μαζί με στρατιωτικό προσωπικό και ομάδες πολιτοφυλακής» στην περιοχή. Έχει ξεκινήσει μια συντονισμένη επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στα γύρω δάση και σε πιθανές διαδρομές διαφυγής. Την τελευταία δεκαετία, τα σχολεία στη βόρεια Νιγηρία έχουν γίνει συχνά στόχοι ένοπλων ομάδων, που συχνά πραγματοποιούν απαγωγές για λύτρα ή για να εξασφαλίσουν συμφωνίες με την κυβέρνηση.
- Γιατί έφυγε η Γκελεστάθη από τη ΝΔ, τα χτυπήματα που εκνευρίζουν το Μαξίμου και το άγχος του Παππά για την επιτροπή ψηφοδελτίων του Τσίπρα
- Από τις απεργίες των ταξί στις προσφυγές των ΕΙΧ: Το νομοσχέδιο ανοίγει νέο μέτωπο και μετά την ψήφισή του
- Η Ταΐβάν ήταν ο «ελέφαντας στο δωμάτιο» των Τραμπ και Σι
- «Γαλάζιο» συνέδριο με το βλέμμα στις κάλπες: Οι εσωκομματικές ισορροπίες, οι απουσίες, το στοίχημα της συσπείρωσης