Έκρηξη ηφαιστείου στη Χαβάη που «κόβει» την ανάσα - Στα 30 μέτρα η λάβα
NewsroomΗ φύση συνεχίζει να συναρπάζει τους κατοίκους και τους επισκέπτες της Χαβάης, με το ηφαίστειο Κιλαουέα να έχει εισέλθει σε μια νέα φάση έκρηξης, εκτοξεύοντας πίδακες λάβας στον αέρα.
Τα εντυπωσιακά πλην τρομακτικά φαινόμενα παραμένουν εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου Ηφαιστείων της νησιωτικής πολιτείας των ΗΠΑ, με το όρος Κιλαουέα στο Μεγάλο Νησί της Χαβάης να έχει ενεργοποιηθεί ολοκληρωτικά.
Η τελευταία δραστηριότητα του όρους ξεκίνησε χθες (6/12) και περιλαμβάνει πίδακες που φτάνουν τα 15 με 30 μέτρα από τις οπές του βόρειου κώνου.
Παρότι οι εκρήξεις παραμένουν εντός των ορίων του Εθνικού Πάρκου, οι επιστήμονες της Γεωλογικής Υπηρεσίας των ΗΠΑ συνεχίζουν να παρακολουθούν την αυξημένη σεισμική δραστηριότητα και τη συμπεριφορά της λάβας.
Σημειώνεται πως καμία γειτονική κοινότητα δε βρίσκεται επί του παρόντος σε κίνδυνο.
- Στη φυλακή οι τρεις κατηγορούμενοι για τη φονική έκρηξη στην Πλάκα - Τι υποστήριξαν
- Η Πολεμική Αεροπορία αποκτά για πρώτη φορά ιπτάμενα τάνκερ - Τι είναι τα KC-390 και πώς αλλάζουν τις ισορροπίες
- Ενδιάμεσες εκλογές ΗΠΑ: Οι τέσσερις κρίσιμες και «ρευστές» πολιτείες στη μάχη για τη Γερουσία
- Το σατανικό σχέδιο της Σαραμπάν: Σκηνοθέτησε τον θάνατό της δολοφονώντας μια άγνωστη που γνώρισε στα social