Σκάνδαλο στη Γαλλία: Το Grok «έγδυσε» εκατοντάδες γυναίκες και οι φωτογραφίες ανέβηκαν στο X
NewsroomΜεγάλη έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη από τις γαλλικές Αρχές μετά τη deepfake φωτογραφιών γυναικών που «έγδυσε» η πλατφόρμα τεχνητής νοημοσύνης Grok στο X.
Όπως αναφέρει το Politico, η έρευνα απασχολεί την εισαγγελία του Παρισιού που θεωρεί πολύ σοβαρή τη συγκεκριμένη υπόθεση.
Δύο βουλευτές, οι Άρθουρ Ντελαπόρτ και Ερίκ Μποδορέλ επικοινώνησαν με την εισαγγελία στις 2 Ιανουαρίου, μετά τη δημιουργία χιλιάδων σεξουαλικά άσεμνων deepfakes από το Grok και τη δημοσίευσή τους στο X.
«Αυτά τα γεγονότα έχουν προστεθεί στην υπάρχουσα έρευνα για το X», δήλωσε η εισαγγελία, σημειώνοντας ότι το αδίκημα αυτό τιμωρείται με φυλάκιση δύο ετών και πρόστιμο 60.000 ευρώ.
«Αυτά τα φωτομοντάζ που δημιουργούνται από τεχνητή νοημοσύνη «παραβιάζουν την αξιοπρέπεια των ατόμων που απεικονίζονται», υποστηρίζει ο Ντελαπόρτ στην επιστολή του προς τον εισαγγελέα.
Η υπόθεση αυτή θα ενισχύσει την έρευνα που έχει ήδη ξεκινήσει στη Γαλλία κατά του X, η οποία επεκτάθηκε τον Νοέμβριο ώστε να συμπεριλάβει αντισημιτικές δηλώσεις και δηλώσεις που αρνούνται το Ολοκαύτωμα που διαδόθηκαν από την Grok.
Σε μια πρόσφατη ανάρτηση του Grok στο X ως απάντηση στις ανησυχίες για «εξαιρετικά ακατάλληλες» εικόνες ανηλίκων, αναφερόταν: «Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις όπου χρήστες ζήτησαν και έλαβαν εικόνες τεχνητής νοημοσύνης που απεικόνιζαν ανηλίκους με ελάχιστα ρούχα».
- Η σύλληψη Μαδούρο από τον Τραμπ, η στάση της Αθήνας, οι βολές του Σαμαρά στον Μητσοτάκη και τα απαρχαιωμένα συστήματα επικοινωνιών στα αεροδρόμια
- Τα αναπάντητα ερωτήματα για την πλήρη κατάρρευση του συστήματος στα αεροδρόμια και οι προειδοποιήσεις που δεν εισακούστηκαν
- «Η Αμερική πρώτα» του Τραμπ αφορά όλη τη Λ. Αμερική, στοχεύει τη Γροιλανδία και κοιτάει σε Κίνα και Ρωσία
- Γιώργος Παπαδάκης: Το «Καλημέρα» που θα μας λείψει