Κόσμος|26.05.2026 20:49

Συναγερμός στο Μεξικό μετά τις διαδοχικές δολοφονίες τριών γυναικών - Φόβοι για serial killer

Newsroom

Μια δημοφιλής τουριστική πόλη για Αμερικανούς επισκέπτες στο Μεξικό ενδέχεται να έχει έναν κατά συρροή δολοφόνο σε δράση, δήλωσαν οι Αρχές, καθώς ερευνούν πιθανές συνδέσεις μεταξύ των δολοφονιών τριών γυναικών.

Η αστυνομία στο Πουέρτο Βαγιάρτα εξετάζει αποδεικτικά στοιχεία, υλικό από κάμερες ασφαλείας και αναφορές, προκειμένου να διαπιστώσει αν οι θάνατοι συνδέονται μεταξύ τους. Όλες οι γυναίκες που έχασαν τη ζωή τους ήταν ηλικίας περίπου 30 έως 35 ετών και είχαν τατουάζ. Τα σώματά τους βρέθηκαν μερικώς γυμνά και σε απομονωμένες περιοχές, σύμφωνα με την αστυνομία.

Στις 10 Μαΐου, σύμφωνα με τη New York Post, το πρώτο θύμα βρέθηκε κοντά σε ένα σημείο γνωστό για τη θέα του, το Rancho El Piruli. Το δεύτερο θύμα εντοπίστηκε περίπου μία εβδομάδα αργότερα σε μια στάση κατά μήκος ενός αυτοκινητόδρομου. Το πιο πρόσφατο πτώμα βρέθηκε σε έναν χωματόδρομο στη γειτονιά Parque Las Palmas.

Δεν έχουν επιβεβαιωθεί ταυτότητες, αλλά τοπικά δημοσιεύματα αναφέρουν ότι το τρίτο θύμα ενδέχεται να είναι η 22χρονη Έλισαμπεθ Μαρτίνεζ, η οποία αγνοείται στο Μεξικό. Τα τατουάζ που βρέθηκαν στο σώμα της περιλάμβαναν έναν νεκροκεφαλή, μια γυναίκα με κέρατα και ένα όνομα, στο λαιμό, στο χέρι και στον βραχίονα. Το σώμα της έφερε σημάδια βίας, σύμφωνα με το Mexico News Daily.

Η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε αρχικό στάδιο, ανέφεραν οι Αρχές, καθώς εξετάζουν και το ενδεχόμενο τα σώματα των γυναικών να μεταφέρθηκαν στο Πουέρτο Βαγιάρτα αφού είχαν δολοφονηθεί αλλού.

Από τους πολέμους των καρτέλ στον serial killer

Οι εικασίες γύρω από έναν πιθανό κατά συρροή δολοφόνο μπορεί να πλήξουν περαιτέρω τη φήμη της τουριστικής πόλης φέτος. Τον Φεβρουάριο, η πόλη είχε συγκλονιστεί από καμένα λεωφορεία και λεηλατημένα καταστήματα, μετά από αντίποινα μελών καρτέλ για τον θάνατο του διαβόητου ηγέτη του Καρτέλ Νέας Γενιάς της Χαλίσκο, γνωστού ως «Ελ Μέντσο». Αμερικανοί τουρίστες είχαν εγκλωβιστεί στην πόλη, καθώς έγιναν μάρτυρες της βίας.

Ο Πολ Τάμποουσκι, επικεφαλής εσόδων της εταιρείας Fora Travel, δήλωσε στη New York Post ότι οι ταξιδιώτες στην περιοχή θα πρέπει να έχουν «αυξημένη επίγνωση, όχι σε βαθμό που να χαλάει τις διακοπές τους, αλλά να είναι συνετοί». «Αυτή είναι μια περίοδος για να σκεφτούν και να σχεδιάσουν λίγο περισσότερο ποιο είναι το κατάλληλο επίπεδο ρίσκου που είναι διατεθειμένοι να αναλάβουν», είπε.

αστυνομίαειδήσεις τώραΜεξικόserial killerδολοφονίες