Κόσμος|07.07.2026 20:13

Σοκαριστικό βίντεο: Τουρίστας σε αμόκ επιτίθεται σε αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας

Newsroom

Ένας Ιρλανδός τουρίστας συνελήφθη μετά από επίθεση σε αστυνομικούς στο αεροδρόμιο της Λισαβόνας. Το βίαιο περιστατικό σημειώθηκε τη Δευτέρα (6/7) το απόγευμα στον χώρο παραλαβής αποσκευών του αεροδρομίου.

Βίντεο δείχνουν τον 26χρονο άνδρα να επιτίθεται και να κλωτσά στο στήθος έναν υπάλληλο του αεροδρομίου, ενώ σε άλλο στιγμιότυπο φαίνεται ένας άνδρας να πέφτει στο έδαφος καθώς ο Ιρλανδός τουρίστας του επιτίθεται.

Σύμφωνα με την Daily Mail, αυτόπτες μάρτυρες ακούγονται να ουρλιάζουν και να του ζητούν να σταματήσει, καθώς αστυνομικοί σπεύδουν προς το μέρος του για να επέμβουν, ενώ εκείνος συνεχίζει το βίαιο ξέσπασμά του. Ορισμένοι αστυνομικοί φέρεται να υπέστησαν «σοβαρούς τραυματισμούς».

Δεν είναι σαφές τι προκάλεσε τον θυμό του τουρίστα, όμως η αστυνομία ανέφερε ότι ο άνδρας είχε προηγουμένως επιτεθεί σε εργαζόμενο του αεροδρομίου σε ξεχωριστό περιστατικό. Η πορτογαλική αστυνομία επιβεβαίωσε ότι ο άνδρας συνελήφθη τη Δευτέρα.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της αστυνομίας

«Λίγο πριν από την επέμβαση της αστυνομίας, ο ύποπτος φέρεται να επιτέθηκε σε εργαζόμενο της εταιρείας Menzies Aviation κοντά στο καφέ Versailles, το οποίο βρίσκεται στον πέμπτο όροφο του τερματικού σταθμού του αεροδρομίου», ανέφερε ανακοίνωση της αστυνομίας. «Μετά την άφιξη των αστυνομικών στο σημείο, το άτομο επέδειξε εξαιρετικά βίαιη και επιθετική συμπεριφορά, επιτιθέμενο σωματικά στους αστυνομικούς που προσπαθούσαν να αποκαταστήσουν την τάξη και να τον ακινητοποιήσουν. Ως αποτέλεσμα των επιθέσεων, οι αστυνομικοί υπέστησαν σοβαρούς τραυματισμούς, μεταξύ των οποίων τραύματα και πληγές στο πρόσωπο, που απαίτησαν ιατρική περίθαλψη.

Παρά την επίθεση που δέχθηκαν, οι αστυνομικοί κατάφεραν να ελέγξουν και να συλλάβουν τον ύποπτο, διασφαλίζοντας την ασφάλεια των υπόλοιπων ανθρώπων που βρίσκονταν στο αεροδρόμιο. Ο συλληφθείς μεταφέρθηκε στους προσωρινούς χώρους κράτησης της Διοίκησης της Μητροπολιτικής Αστυνομίας της Λισαβόνας, όπου θα παραμείνει μέχρι να οδηγηθεί ενώπιον της αρμόδιας δικαστικής αρχής για την πρώτη του δικαστική εξέταση. Η Αστυνομία Δημόσιας Ασφάλειας καταδικάζει έντονα κάθε πράξη βίας εναντίον των αστυνομικών της, οι οποίοι εκτελούν καθημερινά καθήκοντα υψηλού κινδύνου για την προστασία της ασφάλειας όλων των πολιτών.

Η επίθεση σε αστυνομικό είναι απαράδεκτη και αποτελεί επίθεση στην ορθή άσκηση των αστυνομικών καθηκόντων και στο κράτος δικαίου. Η αστυνομία θα συνεχίσει, επομένως, να αντιμετωπίζει με αποφασιστικότητα αυτού του είδους τη συμπεριφορά, καθιστώντας τους υπεύθυνους ποινικά υπόλογους για τις πράξεις τους».

Ο Λουίς Νέβες, υπουργός Εσωτερικής Διοίκησης της Πορτογαλίας, χαρακτήρισε τη βία «απολύτως απαράδεκτη». Ο συλληφθείς αναμένεται να παρουσιαστεί ενώπιον δικαστηρίου την Τρίτη (7/7).

Πορτογαλίαειδήσεις τώρααστυνομίαεπίθεσητουρίσταςτουρίστεςαεροδρόμιο