Κόσμος|16.07.2019 11:50

Σάλος με ζευγάρι που σκότωσε λιοντάρι και φωτογραφήθηκε πάνω από το άψυχο σώμα

Newsroom

Σάλο στα διεθνή Μέσα έχει προκαλέσει ζευγάρι που ταξίδεψε στη Νότια Αφρική για σαφάρι, σκότωσε ένα αρσενικό λιοντάρι και κατόπιν φωτογραφήθηκε για τα social media πάνω από το άψυχο σώμα του ζώου. Ο Ντάρεν και η Καρολίν Κάρτερ θεωρούν τη διαδικασία αυτή «σπορ» και ανέβασαν τη φωτογραφία τους στο Facebook. Σύμφωνα με δημοσίευμα της «The Sun»,  η εταιρία που διοργάνωσε το σαφάρι σχολίασε τη φωτογραφία γράφοντας: «Σκληρή δουλειά κάτω από τον ήλιο της ερήμου Καλαχάρι... καλή δουλειά. Ένα τεράστιο λιοντάρι».

Σύμφωνα με πληροφορίες το λιοντάρι είχε μεγαλώσει σε συνθήκες αιχμαλωσίες, προκειμένου να αποτελέσει θήραμα για κυνηγούς που πληρώνουν για να σκοτώσουν. Η εταιρία «Legelela Safaris» μέσω της οποίας το ζευγάρι των Καναδών οργάνωσε το κυνήγι προσφέρει, μεταξύ άλλων, κυνήγι για ζέβρες, λεοπαρδάλεις και ελέφαντες. Μάλιστα, οι «κυνηγοί» επιτρέπεται να πάρουν στην πατρίδα τους μέρη από το σώμα των ζώων σαν... λάφυρο.

Η Legelela Safaris χρεώνει 2.400 λίρες για να σκοτώσει κάποιος μια καμηλοπάρδαλη και 2.000 λίρες για μια ζέβρα

Το ζευγάρι κλήθηκε να σχολιάσει σε δημοσιογράφο της βρετανικής Mirror το περιστατικό με την απάντησή τους να είναι σύντομη: «δεν ενδιαφερόμαστε να σχολιάσουμε τίποτα. Το ζήτημα είναι πολύ πολιτικό». Σε αυτό το πλαίσιο η Mirror ξεκίνησε καμπάνια για να απαγορευτεί δια νόμου αυτή η απάνθρωπη πρακτική.  

Δεν είναι η πρώτη φορά που τέτοιοι είδους κυνηγοί, κάνουν αναρτήσεις στα social media για τα «κατορθώματά τους». Πέρσι, μια Αμερικανίδα είχε ποζάρει γεμάτη καμάρι πάνω από μια σπάνια καμηλοπάρδαλη. Σύμφωνα με τη Sun, αυτή είναι μία μόνο από τις πολλές εταιρίες που υπόσχονται στους Βρετανούς σαφάρι με τη δυνατότητα να κυνηγήσουν και να σκοτώσουν ένα άγριο ζώο. 

λιοντάριΑφρική