Κόσμος
|
02.08.2019 17:27
Ινδονησία: Πανικός μετά την προειδοποίηση για τσουνάμι - Εκκένωση περιοχών
NewsroomΠροειδοποίηση για τσουνάμι ύψους έως και 3 μέτρων εξέδωσαν οι αρχές της Ινδονησίας, μετά τον ισχυρό σεισμό που σημειώθηκε στα ανοικτά των νήσων Σουμάρτα και Ιάβα, μεταδίδουν το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters.
Οι ινδονησιακές αρχές κάλεσαν τους κατοίκους που ζουν κοντά στην ακτή να μετακινηθούν σε πιο ψηλά σημεία.
Σύμφωνα με την αρχική εκτίμηση του Αμερικανικού Γεωλογικού Ινστιτούτου (USGS), η σεισμική δόνηση ήταν μεγέθους 7 βαθμών και σημειώθηκε σε βάθος 59 χιλιομέτρων, σε απόσταση περίπου 227 χιλιομέτρων από την πόλη Τελούκ Μπετούνγκ, στην επαρχία Λαμπούνγκ του νησιού Σουμάτρα.
Αργότερα, οι Αμερικανοί σεισμολόγοι δήλωσαν ότι ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών.
Διαβάστε ακόμη
- Ένταση και χημικά στην Πάτρα: Μπλόκο της ΕΛ.ΑΣ. στη γέφυρα του Ρίου – Έκοψαν την κυκλοφορία με κλούβες
- Κρεμλίνο: Οι θέσεις του Τραμπ για το Ουκρανικό συμπίπτουν με τις δικές μας
- Απίστευτο περιστατικό στην Αμαλιάδα: Μαθητής γυμνασίου εκβίαζε 12χρονο συμμαθητή του – Του απέσπασε πάνω από 8.000 ευρώ
- Συναγερμός σε Ελλάδα και Ευρώπη: Δότης σπέρματος με καρκινικό γονίδιο έγινε πατέρας τουλάχιστον 197 παιδιών