Eρντογάν: Θετική εξέλιξη ο «Διάδρομος Ειρήνης» στη Συρία
Μαρία ΖαχαράκηΘετικά αποτίμησε ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, τη συμφωνία που επετεύχθη χθες μεταξύ Τουρκίας-ΗΠΑ για τη Συρία, με την οποία αποφεύχθηκε η μονομερής στρατιωτική επιχείρηση της Τουρκίας κατά των Κούρδων.
Οι δύο χώρες συμφώνησαν να συνεργαστούν μόνο για τη δημιουργία ζώνης ασφαλείας στα βόρεια της Συρίας,
«Υπήρξε μια τριήμερη περίοδος διαπραγμάτευσης, η οποία έλαβε μια θετική κατεύθυνση», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, εκτιμώντας ότι το κοινό κέντρο επιχειρήσεων με τις ΗΠΑ που θα συσταθεί στην Άγκυρα είναι ένα σημαντικό βήμα.
«Αποφασίστηκε να δημιουργηθεί ένα κέντρο επιχειρήσεων με τους Αμερικανούς. Αυτό που πραγματικά είχε σημασία ήταν το βήμα αυτό στα ανατολικά του ποταμού Ευφράτη και αυτό γίνεται με τους Αμερικανούς. Η διαδικασία αυτή θα ξεκινήσει με την ίδρυση αυτού του κέντρου επιχειρήσεων», ανέφερε ο Ταγίπ Ερντογάν.
- Νέο εμβόλιο κατά του καρκίνου έφερε «πρωτοφανή» αποτελέσματα - Εξαφάνισε όγκους σε ασθενείς
- Δημοσκόπηση Opinion Poll: Παραμένει δεύτερη η ΕΛΑΣ του Τσίπρα - Η ισχνή πτώση της ΝΔ και η Καρυστιανού
- Ευθεία απάντηση Τσίπρα σε Ράμα: «Δεν μπορείς να μου κάνεις δημόσια μαθήματα για το τι είναι ο εθνικισμός»
- Νεκροψία για τα αίτια θανάτου του Μάριου Οικονόμου - Τι μπαίνει στο «μικροσκόπιο» των Αρχών