Κόσμος|06.09.2019 17:33

Drone «αράχνη» που πιάνει... drone παρουσίασε η Κίνα (pics)

Newsroom

Πολλά και εντυπωσιακά νέα οπλικά συστήματα έχουν αναπτυχθεί τα τελευταία χρόνια στα πλαίσια της κούρσας εξοπλισμών που έχει ξεσπάσει μεταξύ των ΗΠΑ από την μια πλευρά και της Ρωσίας και της Κίνας από την άλλη, όμως η κινεζική βιομηχανία όπλων παρουσίασε ένα νέο μη επανδρωμένο αεροσκάφος (drone) που φαίνεται βγαλμένο από κάποιο βιβλίο κόμικ.

Πρόκειται για το drone- αράχνη που είναι εφοδιασμένο με ένα δίχτυ επιφάνειας 16 τετραγωνικών μέτρων το οποίο “πετάει” εναντίον εχθρικών drones ή άλλων μικρών αεροσκαφών προκειμένου να τα παγιδεύσει και να τα καταστήσει άχρηστα. Όπως ανακοίνωσε ο Λαϊκός Απελευθερωτικός Στρατός της Κίνας, το drone που κατασκεύασε η Εταιρεία Επιστήμης και Βιομηχανίας Αεροπλοϊας και Διαστήματος της Κίνας (COSIC) μπορεί είτε να χρησιμοποιείται ανεξάρτητα και μόνο του είτε να λειτουργεί στα πλαίσια του κινεζικού αμυντικού συστήματος για μικρούς, αργούς και χαμηλών πτήσεων στόχους.

Το μοντέλο αυτό είναι το δεύτερο προηγμένο τεχνολογικά drone που... διαφημίζει μέσα σε έναν μήνα η κινεζική βιομηχανία όπλων, καθώς μέσα στον Αύγουστο στην έκθεση που έγινε στην Ρωσία, το Πεκίνο παρουσίασε το drone- στόχο LJ-I που ενσωματώνει και τεχνολογία stealth.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα το συγκεκριμένο drone είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να “εκπαιδεύονται” τα κινεζικά οπλικά συστήματα για να στοχεύουν “αόρατα” αεροσκάφη και να μειώσουν έτσι οποιοδήποτε στρατηγικό πλεονέκτημα μπορεί να έχουν κατά της Κίνας μαχητικά αεροσκάφη 5ης γενιάς, όπως τα F-35, τα οποία έχουν ήδη αρχίσει να αναπτύσσονται σε περιοχές του Ειρηνικού Ωκεανού. Τα drones αυτά απελευθερώνονται μαζικά από βομβαρδιστικά και προσομοιώνουν έτσι πραγματικές συνθήκες μάχης με πολλαπλούς εναέριους στόχους.

μη επανδρωμένο αεροσκάφοςdronesdroneΚίνα