Κόσμος|18.09.2019 14:56

Βενετία: Τραγωδία με τρεις νεκρούς σε ατύχημα με ταχύπλοο

Newsroom

Σε τραγωδία με τρεις νεκρούς μετατράπηκε η προσπάθεια ενός γνωστού «ραλίστα» με ταχύπλοα σκάφη να σπάσει ρεκόρ ταχύτητας όταν το σκάφος το οποίο οδηγούσε προσέκρουσε σε τεχνητό ύφαλο στη λιμνοθάλασσα της Βενετίας.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, ο 76χρονος Ιταλός επιχειρηματίας Φάμπιο Μπούτζι, που είναι παγκόσμιος πρωταθλητής σε αγώνες με ταχύπλοα, καθώς και δύο συνεπιβάτες του, έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος τους που κινούνταν με μέση ωριαία ταχύτητα άνω των 100 χλμ. την ώρα προσέκρουσε σε ύφαλο με όλη την ορμή που έχει ένα σκάφος τέτοιου τύπου σε «αγώνα».

Ο τέταρτος συνεπιβάτης σώθηκε από θαύμα. Από την πρόσκρουση εκσφενδονίστηκε πολλά μέτρα μακριά, χωρίς όμως να τραυματιστεί σοβαρά και να κινδυνέψει η ζωή του.

Τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ότι στόχος του Μπούτζι ήταν να σπάσει το ρεκόρ ταχύτητας στη διαδρομή Μονακό- Βενετία, και το σκάφος ήδη έτρεχε με την προαναφερθείσα μέση ωριαία ταχύτητα για περίπου 18 ώρες και 32 λεπτά. Ο Μπούτζι ήταν ο ίδιος σχεδιαστής και κατασκευαστής ταχυπλόων και ήταν ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της εταιρείας FB Design. Έτρεχε σε αγώνες και σε διαδρομές από το 1960, και ήταν κάτοχος πολλών ρεκόρ, συμπεριλαμβανομένου του ρεκόρ ταχύτητας για τη διαδρομή Νέα Υόρκη - Βερμούδες Νήσοι που πέτυχε το 2012.

τραγωδίαθάνατοιταχύπλοοδυστύχημα