Κόσμος|22.11.2018 16:41

Συνελήφθη αρχηγός σέκτας που βίαζε τις οπαδούς του

Newsroom

Σε 15 χρόνια φυλάκιση καταδικάστηκε ο 75χρονος Λι Τζάροκ, αρχηγός σέκτας στη Νότια Κορέα, με την κατηγορία ότι βίασε οκτώ γυναίκες οπαδούς του, οι οποίες τον θεωρούσαν «θεό». 

Ο Τζάροκ είναι αρχηγός της Κεντρικής Εκκλησίας Μανμίν, που υποστηρίζει ότι αριθμεί 133.000 μέλη. Ο αμφιλεγόμενος πάστορας είχε αποπεμφθεί το 1999 από το Χριστιανικό Συμβούλιο της Κορέας για τις αιρετικές απόψεις του, ενώ το αρμόδιο υπουργείο τον χαρακτήρισε «αιρεσιάρχη» όταν υποστήριξε ότι είναι αναμάρτητος και απέθαντος.

Όπως αναφέρει το δικαστήριο της Σεούλ που τον δίκασε, τα θύματα του 75χρονου ανήκαν στη σέκτα από την παιδική τους ηλικία και πίστευαν ότι θα πάνε στον παράδεισο αν υπακούν στις εντολές του Τζάροκ. 

Για περισσότερο από 20 χρόνια, υπήρχαν φήμες που ήθελαν τον Λι Τζάροκ να εκμεταλλεύεται σεξουαλικά τις γυναίκες οπαδούς της σέκτας του αλλά μόνο φέτος, στον απόηχο του κινήματος #MeToo, τρία από τα θύματά του βρήκαν το θάρρος να τον καταγγείλουν. 

Ο 75χρονος αρνήθηκε κάθε κατηγορία. Μάλιστα, σύμφωνα με τα νοτιοκορεάτικα μέσα, άκουσε ανέκφραστος την ετυμηγορία προτού οδηγηθεί στη φυλακή. 

αίρεσηφυλάκισηΝότια Κορέα