Κόσμος|01.10.2019 22:00
Κλιματική αλλαγή: Αποκολλήθηκε παγόβουνο με μέγεθος πενταπλάσιο της Μάλτας (vid)
NewsroomΈνα παγόβουνο πέντε φορές μεγαλύτερο από τη Μάλτα, αποκολλήθηκε στην Ανταρκτική προκαλώντας ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα. Είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 50 ετών με το βάρος του να αγγίζει τα 315 δισ. τόνους.
Προς το παρόν οι ειδικοί δεν συνδέουν την αποκόλληση με την κλιματική αλλαγή, καθώς θέλουν να υπολογίσουν πρώτα τις συνέπειές της αλλά και την πορεία του παγόβουνου, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα κομμάτι γης το οποίο ταξιδεύει ανεξέλεγκτο στη θάλασσα.
Ο διάσημος φωτογράφος, Φλοριάν Λεντού, που έχει καταγράψει με τον φακό του τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ανταρκτική, μιλά στον ΑΝΤ1.
Διαβάστε ακόμη
- Φυτοπλαγκτόν στον Θερμαϊκό: Το γνώριμο φαινόμενο επέστρεψε - Τι το προκαλεί και πότε θα υποχωρήσει
- Οικογενειακή τραγωδία στα Τρίκαλα: Ηλικιωμένος πυροβόλησε και σκότωσε τον 85χρονο αδελφό του
- Ιστορική ημέρα για τις Ένοπλες Δυνάμεις: Παρουσιάστηκαν οι πρώτες γυναίκες που θα υπηρετήσουν στον ελληνικό στρατό
- Αγωνιά όλη η Γαλλία: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 11χρονης Lyhanna - Σε παιδί με τα ίδια ρούχα ανήκει σορός που εντοπίστηκε