Κόσμος|01.10.2019 22:00
Κλιματική αλλαγή: Αποκολλήθηκε παγόβουνο με μέγεθος πενταπλάσιο της Μάλτας (vid)
NewsroomΈνα παγόβουνο πέντε φορές μεγαλύτερο από τη Μάλτα, αποκολλήθηκε στην Ανταρκτική προκαλώντας ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα. Είναι το μεγαλύτερο των τελευταίων 50 ετών με το βάρος του να αγγίζει τα 315 δισ. τόνους.
Προς το παρόν οι ειδικοί δεν συνδέουν την αποκόλληση με την κλιματική αλλαγή, καθώς θέλουν να υπολογίσουν πρώτα τις συνέπειές της αλλά και την πορεία του παγόβουνου, αφού πρόκειται ουσιαστικά για ένα κομμάτι γης το οποίο ταξιδεύει ανεξέλεγκτο στη θάλασσα.
Ο διάσημος φωτογράφος, Φλοριάν Λεντού, που έχει καταγράψει με τον φακό του τις δραματικές επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής στην Ανταρκτική, μιλά στον ΑΝΤ1.
Διαβάστε ακόμη
- Στην αντεπίθεση η ΕΕ κατά Τραμπ: Ετοιμάζει δασμούς ύψους 93 δισ. ευρώ ως αντίποινα
- Εκτροχιάστηκαν τρένα στην Ισπανία: Τουλάχιστον επτά νεκροί, αρκετοί τραυματίες
- Δολοφονία στην Αιτωλοακαρνανία: Οι αντιφάσεις του 44χρονου και τα στοιχεία που δείχνουν ότι έστησε ενέδρα
- Eurovision 2026: Ανακοινώθηκαν τα 14 τραγούδια του Β’ Ημιτελικού της Ελλάδας