Κόσμος|11.10.2019 19:47

Καλιφόρνια: Μαίνεται η πυρκαγιά στο Λος Άντζελες - Τουλάχιστον ένας νεκρός (pics & vid)

Newsroom

Ένα πύρινο μέτωπο έχει περικυκλώσει την περιοχή Sylmar του Λος Άντζελες, ενώ έχει κάψει ήδη κτίρια, έχει στοιχήσει την ζωή σε έναν άνθρωπο, ο οποίος πέθανε από καρδιακή ανακοπή όταν οι φλόγες έκαψαν την περιουσία του και οδήγησε σχεδόν 100.000 άτομα να εγκαταλείψουν τις εστίες τους.

Οι Αρχές έχουν εκδώσει προειδοποιήσεις προς τους κατοίκους, ζητώντας τους να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους και δημοσιοποιώντας τα ανοιχτά καταφύγια σε περίπτωση πυρκαγιάς. Στην περιοχή επιχειρούν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις και, μάλιστα, επιχειρούν από αέρος αεροσκάφη ακόμη και τις βραδινές ώρες, όπου υπό άλλες συνθήκες, απαγορεύεται.

T

Η δασική πυρκαγιά - που ονομάσθηκε Saddleridge Fire - ξέσπασε πριν δύο ημέρες στην κοιλάδα του San Fernando αλλά γρήγορα εξελίχθηκε και έφτασε στις γειτονιές του Λος Άντελες Sylmar and Porter Ranch, ενώ έχει ήδη κάψει 25 σπίτια και δεκάδες χιλιάδες στρέμματα.

Προληπτικές αλλά πολύωρες διακοπές ρεύματος γίνονται εδώ και μέρες σε όλη την πολιτεία της Καλιφόρνια, προκειμένου να προληφθεί το ξέσπασμα φωτιάς ή η εξάπλωση των ήδη υπαρχουσών δασικών πυρκαγιών - οι γραμμές υψηλής τάσης είχαν προκαλέσει πέρυσι την πιο φονική πυρκαγιά στην ιστορία της πολιτείας.

T

Φωτογραφίες: ΑP photos

πυρκαγιάφωτιάΛος ΆντζελεςΚαλιφόρνια