Συρία: Τουρκικό τεθωρακισμένο πάτησε άοπλο Κούρδο διαδηλωτή (vid)
NewsroomTo κέντρο ενημέρωσης στη Ροτζάβα, στη βορειοανατολική Συρία επιβεβαίωσε ότι τουρκικό τεθωρακισμένο πάτησε άοπλο Κούρδο διαδηλωτή που διαμαρτυρόταν για τις κοινές ρωσουρκικές περιπολίες εντός του συριακού εδάφους. Νεκρός είναι ο εικοσιπεντάχρονος Serxwebun Ali. Το τραγικό περιστατικό συνέβη στο χωριό Serimsagh κοντά στο Derik.
Δέκα ακόμα διαδηλωτές νοσηλεύονται εξαιτίας των δακρυγόνων που έριξαν τα τουρκικά στρατεύματα. Οι κοινές ρωσοτουρκικές περιπολίες εντάσσονται στη συμφωνία Πούτιν - Ερντογάν στο Σότσι. Εκτυλίσσονται παραπλεύρως της ζώνης που κατέχει ο τουρκικός στρατός μεταξύ Ρας Αλ Αΐν και Ταλ Αμπιάντ.
Οι Κούρδοι διαμαρτύρονται γιατί βλέπουν σε αυτές την αρχή της αρπαγής των εδαφών τους και τη νομικοποίηση της τουρκικής εισβολής στη Συρία. Oι διαμαρτυρίες δεν στράφηκαν κατά των ρωσικών οχημάτων.
- Νέο μήνυμα Ερντογάν πριν τη συνάντηση με Μητσοτάκη: «Όπως θέλουμε ειρήνη για εμάς, θέλουμε και για τους γείτονές μας»
- Έφυγε από τη ζωή ο ιδρυτής του «Πλαίσιο», Γιώργος Γεράρδος: Πώς από 12 τ.μ. δημιούργησε έναν κολοσσό
- Συγκλονίζει η Ζιζέλ Πελικό: «Δεν αναγνώρισα τον εαυτό μου γιατί ήμουν με έναν άνδρα που δεν γνώριζα, που με βίαζε»
- Πατέρας πυροβόλησε και σκότωσε την 23χρονη κόρη του μετά από καυγά για τον Τραμπ